Καθημερινά μυστικά- ενέσεις αισιοδοξίας για να μην «πέφτεις» ψυχολογικά

Συντάκτης: Ευσταθία Χαντζάρα

Έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη τις μικρές ενέσεις αισιοδοξίας και ανόρθωσης ηθικού στη ζωή μας, τις οποίες, τα καλά νέα είναι, πως μπορούμε να τις ξεκινήσουμε άμεσα, από αύριο κιόλας!

Πόσες φορές μπαίνεις στη διαδικασία να χαλιέσαι με όσα ακόμα δεν έχεις καταφέρει; Πόσες φορές φτάνει εκείνη η Δευτέρα και ξενερωμένα σκέφτεσαι «άντε πάλι τα ίδια»; Τι στόχο έθεσες και ακόμα έχει μείνει ανεκπλήρωτος; Πόσο θυμώνεις που δεν έχεις φτάσει στην απόφαση, μα έχεις μείνει στην επιθυμία; Νομίζω πως δε χρειάζεται σκέψη για να δώσεις απάντηση. Είναι μάλλον πολλές οι σκέψεις και ακόμα περισσότερος ο χρόνος που τους έχεις αφιερώσει. Πάρ’ το αλλιώς. Δοκίμασε μικρά διαφορετικά βήματα

Κάνε την αρχή (που είναι το ήμισυ του παντός) με μουσική

Δίνω πολλές πιθανότητες στο να είσαι από τους τύπους που πριν ακόμα ανοίξεις τα μάτια καλά-καλά, αρπάζεις το κινητό και σκρολάρεις στην οθόνη του, την επικαιρότητα. Μη σου πω, πως τσεκάρεις τα μέιλ σου κιόλας. Κι επειδή καταλαβαίνω τη δύναμη της συνήθειας και το ότι οι αλλαγές πρέπει να έρθουν σιγά σιγά, βάλε απλά, αγαπημένες λίστες στο youtube. Θα δεις, θα περάσει ο καιρός και θα έρθει και το φανταστικό vintage ραδιοφωνάκι στο κομοδίνο σου.

Βλέπουμε εκείνο που θέλουμε να δούμε

Και ποιος δεν θέλει τους καθρέφτες; Περίεργη η σχέση μας μαζί τους. Είναι ο μοναδικός τρόπος να σε δεις. Πάντοτε όμως σε βλέπεις με τον τρόπο που θες. Κι εκείνο που θα δεις, είναι ό,τι ακριβώς νιώθεις μέσα σου. Ξύπνα λοιπόν και αφού σε κοιτάξεις, μίλα σε σένα. Χαμογέλασε. Ναι, σε σένα. Μπορείς και να κάνεις διάλογο. Πιάνει.

Η πρώτη γουλιά καφέ να είναι στο μπαλκόνι σου

Δεν ξέρω τι σημαίνει να μην μπορεί να ξυπνήσει κάποιος αν πρώτα δεν έχει πιει καφέ. Καταλαβαίνω όμως απόλυτα την επιθυμία που έχει κάποιος να θέλει να ξυπνήσει πίνοντας τον πρώτο του καφέ στο σπίτι. Ο εθισμός στην καφεϊνη, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένος, ναι. Είναι που πίνοντας τον καφέ, δραστηριοποιείται το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου μας. Πραγματικά όμως, δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από την ανατολή του ηλίου και εκείνες τις πρώτες ηλιαχτίδες που αντανακλώνται όταν μόλις έχει χαράξει.

Πανδαισία ήχων

Φίλε μου η μουσική ευφραίνει καρδίαν (και εδώ ξανακοίτα την πρώτη συμβουλή). Ζήσε το ως dj αν χρειαστεί. Και τι πειράζει που εσύ βρίσκεσαι στη Μεσογείων 08:30 το πρωί; Πάρε και ακουστικά αν το θες. Απαραίτητα όμως κάνε καλά mix. Και φυσικά στη διαπασών. Αυτά τα 45 λεπτά στην κίνηση, ας γίνουν η καλύτερη ώρα της μέρας σου.

Είσαι μοναδικός

Αυτό που σίγουρα δε σκέφτεσαι εκείνες τις στραβές μέρες είναι πόσα κάνεις. Πόσα σημαντικά καθήκοντα πραγματοποιείς στην καθημερινότητά σου. Με το μυαλό ή τα χέρια σου. Επίσης δε σκέφτεσαι, ενώ θα έπρεπε, πως έχεις κάτι μοναδικό που δεν έχει κανένας άλλος και αυτό είναι ο εαυτός σου. Τον έχεις και θα τον έχεις για μια ζωή. Γι’ αυτό μίλα του. Δείξε του τη μοναδικότητά σου. Πες του το. Για ό,τι είδες, άκουσες κι ένιωσες. Έτσι, με αυτή την αισιόδοξη και γεμάτη ενθουσιασμό σκέψη, σε αγαπάνε όλοι οι άνθρωποι δίπλα σου. Μα κυρίως, σου υπενθυμίζεις τι είσαι και δεν είσαι. Τώρα το να αναλώνεσαι στο τι κάνεις και τι δεν κάνεις, είναι μάλλον περιττό.

Συντάκτης: Ευσταθία Χαντζάρα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.