Καθαρισμός και μακιγιάζ που θα καμουφλάρουν την ακμή σας

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Αν υποφέρετε από ακμή, τότε η αγαπημένη σας εποχή είναι αναμφίβολα το καλοκαίρι, τότε που το νερό της θάλασσας απολυμαίνει τα μπιμπίκια, ο ήλιος τα καίει και το μαύρισμα τα καμουφλάρει. Ωστόσο δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στα οφέλη της θάλασσας για να απαλλαχθούμε από την ακμή. Χρειάζεται σωστό καθαρισμό και το κατάλληλο μακιγιάζ για να καμουφλάρετε κάθε σημάδι.

Ο σωστός καθαρισμός είναι το παν

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν όσοι επιθυμούν να καταπολεμήσουν τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα μια για πάντα, είναι ότι προσπαθούν να σταματήσουν με κάθε τρόπο τη λιπαρότητα του δέρματος. Έτσι καταφεύγουν σε ισχυρά πήλινγκ και σε σαπούνια με θείο. Με αυτόν τον τρόπο όμως πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα-ακριβώς επειδή η επιδερμίδα δέχεται επίθεση, αντιδράει αυξάνοντας την παραγωγή σμήγματος. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Επιλέξτε προϊόντα που καθαρίζουν αλλά δεν επιτίθενται στο δέρμα.

Προτιμήστε αυτά που βασίζονται σε σκόνες μετάλλων (όπως άργιλο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, καολίνη) και δρουν σαν σφουγγάρι: απορροφούν το περίσσιο σμήγμα και κρύβουν την ανεπιθύμητη γυαλάδα. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε και τζελ καθαρισμού με θαλασσινά φύκια, θερμικό νερό και μεταλλικά στοιχεία από ωκεανούς που ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος.

Προσοχή στο μακιγιάζ

Αν είστε γεμάτες με σπυράκια είναι λογικό να καταφεύγετε στο μέικ απ για να τα καμουφλάρετε. Ωστόσο είναι απαραίτητο να το κάνετε σωστά, αλλιώς το αποτέλεσμα μπορεί να σας τρομάξει αντί να σας χαροποιήσει. Ας δούμε βήμα πώς να το κάνετε

– Πρώτα από όλα θα πρέπει να καμουφλάρετε τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και οποιαδήποτε άλλη ατέλεια του δέρματος με ένα κονσίλερ σε μορφή στικ.

– Επιλέξτε το σε ανοιχτό πράσινο χρώμα για να κρύψετε τις κοκκινίλες των μπιμπικιών.

– Περάστε από πάνω ένα ένα compact φον ντε τεν με ματ αποτέλεσμα και μετά ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με ένα σφουγγαράκι. Προσέξτε να επιλέξτε προϊόν με την ένδειξη «oil free», ώστε να μην περιέχει μεταλλικά έλαια που φράζουν τους πόρους και ευνοούν την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.

– Περάστε μια στρώση πούδρας και λίγο ρουζ για ηλιοκαμένη επιδερμίδα για να «ζεστάνετε» την επιδερμίδα σας και αν κάνετε ομοιόμορφο το χρώμα της. Μην επιλέξετε όμως ένα ιριδίζον προϊόν γιατί όταν θα είστε κάτω από το φως θα εντείνει τη γυαλάδα της επιδερμίδας σας.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.