Κατεβάστε την καλοκαιρινή… προίκα

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Το καλοκαίρι έφτασε. Τα πλεχτά μάλλινα πουλόβερ γεμίζουν ασφυκτικά ακόμη τη ντουλάπα σας. Μήπως ήρθε η ώρα να κατεβάσετε τα καλοκαιρινά ρούχα ασφαλίζοντας για τρεις μήνες τα χειμωνιάτικα βαθιά στα συρτάρια σας; Ασχοληθείτε δίχως φόβο, αλλά με πάθος με αυτό το τρομακτικό τέρας, την ντουλάπα σας!

Ξεκαθάρισμα ρούχων

Οι εποχιακές αλλαγές στην ντουλάπα σας είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να αξιολογήσετε τα ρούχα σας και να αποφασίσετε αν πραγματικά θα τα φορέσετε. Αυτό το φόρεμα μήπως σας κάνει σαν όνειρο; Αγαπάτε το κόψιμο και το χρώμα αυτού του κοστουμιού; Σας εκφράζει πραγματικά αυτό το σακάκι; Αν ναι, κρατήστε τα. Αν όχι, δωρίστε τα σε κάποιον φίλο σας ή σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Καθαρίστε την ντουλάπα σας

Σκουπίστε την ντουλάπα σας με απορρυπαντικό και ξεβγάλτε με ένα καθαρό πανάκι βουτηγμένο σε νερό. Βεβαιωθείτε ότι η ντουλάπα είναι πλέον καθαρή απαλλαγμένη από σκόνες. Πλέον είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα καλοκαιρινά σας ρούχα με φρεσκάδα και άλλον αέρα.

Καθαρίστε τα ρούχα σας προτού τα αποθηκεύσετε

Τα καθαρά ρούχα αντιστέκονται στα παράσιτα, ενώ αόρατοι λεκέδες στα ρούχα σας μπορεί να γίνουν μόνιμοι με το πέρασμα του χρόνου. Για τον λόγο αυτόν πλύνετε κάθε ρούχο ξεχωριστά. Συμβουλή: Κατά τον καθαρισμό πριν από την αποθήκευση, αποφύγετε τη χρήση χλωρίνης και μαλακτικού και το κολλάρισμα. Οι πρακτικές αυτές αποτελούν πηγές εύκολης λείας εντόμων.

Μην χρησιμοποιείτε κουτιά από χαρτόνι

Αποφύγετε την αποθήκευση ρούχων σε κουτιά από χαρτόνι, διότι μπορεί να σπάσουν και να προσελκύσουν έντομα. Βέβαια, για βραχυπρόθεσμη αποθήκευση, το χαρτόνι είναι μια χαρά, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιήστε πλαστικά κουτιά με καπάκια. Βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι χώροι αποθήκευσης είναι αεροστεγείς, για να αποφύγετε τη μούχλα και τους μύκητες.

Μην αποθηκεύετε τα ρούχα σας στο υπόγειο και στη σοφίτα

Στα υπόγεια και στις σοφίτες η υγρασία είναι υψηλή και αποτελούν πρόσφορο έδαφος για μούχλα, μύκητες και έντομα. Εξετάστε την αποθήκευση των εκτός εποχής ρούχων κάτω από σκάλες, σε άλλες ντουλάπες, κάτω από τα κρεβάτια, ακόμη και στην κύρια ντουλάπα σας, αν έχετε χώρο.

Να είστε προσεκτικοί με τα ευαίσθητα ρούχα

Διπλώστε τα ευαίσθητα ρούχα, και μην τα βάζετε σε κρεμάστρες. Κατά αυτόν τον τρόπο τα ρούχα σας δεν κινδυνεύουν από τη χαλάρωση, το τέντωμα ή την παραμόρφωση. Παράλληλα, να θυμάστε κατά το στοίβαγμα ρούχων τα βαρύτερα πρέπει να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος και τα ελαφρύτερα στην κορυφή.

Επωφεληθείτε από τις δωρεάν υπηρεσίες

Τα περισσότερα καθαριστήρια αποθηκεύουν οτιδήποτε έχετε καθαρίσει χωρίς χρέωση. Αν δεν έχετε πολύ χώρο, αυτά αποτελούν μία ανακουφιστική διέξοδο.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…