Καταστάσεις στις οποίες δεν πρέπει να έχετε σεξουαλικές σχέσεις

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη

Είναι σημαντικό να έχετε ασφαλή ερωτική επαφή και φυσικά να είναι με την συναίνεσή σας. Γενικά οι σεξουαλικές σχέσεις θα πρέπει να ικανοποιούν και τους δύο παρτενέρ, γι’ αυτό και κάθε φορά που δεν ισχύει αυτή η κατάσταση θα πρέπει να ξανασκέφτεστε αν θα ήταν καλό να έχετε μία σεξουαλική συνεύρεση. Αν και το σεξ έχει πάρα πολλά θετικά, όπως την αποβολή του άγχους, το κάψιμο θερμίδων, το ότι σας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό σας και σας προσφέρει και ευχαρίστηση, ταυτόχρονα υπάρχουν στιγμές που η σεξουαλική επαφή θα πρέπει να αποφεύγεται όσο και να την επιθυμείτε.

1. Όταν είναι επώδυνο

Ο πόνος κατά την διάρκεια του σεξ είναι γνωστός ως δυσπαρευνία. Αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από βακτηριακές λοιμώξεις ή ενδομητρίωση. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικά προβλήματα αλλά και προβλήματα μέσα στη σχέση ή την σεξουαλικότητα. Όποια και αν είναι η περίπτωση ανεξάρτητα από την αιτία θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό για να αξιολογήσει το πρόβλημα.

2. Κατά την διάρκεια της περιόδου

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα με την παρουσία του αίματος, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μιλήσετε με τον σύντροφό σας και να είστε ειλικρινής με αυτό. Αν όμως η σχέση δεν είναι σταθερή τότε καλό θα ήταν να μην έχετε σεξουαλική επαφή αυτές τις ημέρες του μήνα.

3. Εάν έχετε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Είναι δύσκολο για τις γυναίκες με τέτοια λοίμωξη να έχουν σεξουαλικές σχέσεις και αν έχουν είναι περισσότερο επώδυνες παρά ικανοποιητικές. Η κατάσταση επιβαρύνεται αν το σεξ είναι γρήγορο. Προτιμότερο είναι να μην κάνουμε σεξ κατά την διάρκεια θεραπείας για τέτοιες λοιμώξεις.

4. Κατά την διάρκεια υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνης

Κατά κύριο λόγο, κατά την διάρκεια του 3ου τριμήνου, όταν η κοιλιά έχει αυξηθεί σημαντικά μερικοί άνθρωποι φοβούνται μην πληγώσουν το μωρό. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρέπει να σας φοβίζει καθώς η σεξουαλική διείσδυση δεν είναι αρκετή για να βλάψει το μωρό. Παρά ταύτα όμως υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις που συνιστώνται στις γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Το σεξ δεν πρέπει να γίνεται καθόλου όμως σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου και να αποφύγετε τις θέσεις που βάζουν πολύ βάρος στην κοιλιά.

5. Χωρίς την κατάλληλη προσωπική υγιεινή

Αρκετές φορές κατά την διάρκεια αυθόρμητων σεξουαλικών επαφών μπορούν να εξαπλωθούν πολλοί ισχυροί ιοί. Υπάρχουν μικροοργανισμοί και επιβλαβείς ουσίες που θα μπορούσαν να μολύνουν τον/την σύντροφό σας. Η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη και μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων. Δεν χρειάζεται να πλυθείτε αμέσως πριν το σεξ απλά φροντίστε να έχετε μεριμνήσει για την βασική υγιεινή.

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.