Καταπολεμήστε το κρυολόγημα με σπιτικό σιρόπι από μέλι και τζίντζερ

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Για την αντιμετώπισή του κρυολογήματος  υπάρχει μια πληθώρα από γιατρικά, μεταξύ των οποίων, το φυσικό σιρόπι από μέλι και τζίντζερ που προσφέρει στον οργανισμό μας τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και τα πολύτιμα συστατικά για την ενίσχυση της άμυνάς του.

Όταν η θερμοκρασία πέφτει, το ανοσολογικό μας σύστημα έχει την τάση να εξασθενεί και γίνεται ευάλωτο στο κρυολόγημα.

Αν και το κρύο δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την κοινή γρίπη, η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης του κρυολογήματος.

Το κοινό κρυολόγημα προκαλεί μία σειρά από συμπτώματα, τα οποία  μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, ανάλογα βέβαια και με τη βαρύτητα του κρυολογήματος. Για την αντιμετώπισή του, υπάρχει μια πληθώρα από γιατρικά, μεταξύ των οποίων, το φυσικό σιρόπι από μέλι και τζίντζερ που προσφέρει στον οργανισμό μας τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και τα πολύτιμα συστατικά για την ενίσχυση της άμυνάς του. Παρακάτω, μοιραζόμαστε την εύκολη συνταγή και τα οφέλη της παραγωγής του σιροπιού στο σπίτι.

Σιρόπι από Μέλι και Τζίντζερ Ενάντια στο Κρυολόγημα

Ο συνδυασμός του μελιού με το τζίντζερ δημιουργεί ένα φυσικό μείγμα το οποίο δρα ενάντια στα ενοχλητικά συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος.

Η πιπερόριζα, κοινώς γνωστή ως τζίντζερ, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη θεραπεία του κρυολογήματος, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αποχρεμπτικές της ιδιότητες. Το βασικό συστατικό της, το εκχύλισμα τζίντζερ, έχει αντιβιοτική δράση που συμβάλει στην εξάλειψη των ιών και των βακτηρίων που βλάπτουν την υγεία των πνευμόνων σας. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσολογικού συστήματος την αύξηση της παραγωγής των αντισωμάτων.

Το μέλι είναι ένα ισχυρό συστατικό που δρα κατά των ιών και των βακτηριδίων και χρησιμοποιείται ως φυσικό φάρμακο για προβλήματα που ταλαιπωρούν τους αεραγωγούς. Είναι συστατικό πλούσιο σε ένζυμα και απαραίτητα αμινοξέα και λειτουργεί αποτελεσματικά ενάντια στην υπερέκκριση φλέγματος και τη ρινική συμφόρηση, καθώς και άλλα συμπτώματα του κρυολογήματος. Κυρίως, το μέλι περιέχει βιταμίνη C και Α, απαραίτητες για τη βελτίωση της άμυνας όταν έχει εισβάλει κάποιος ιός.

Πώς παρασκευάζω το σιρόπι από Μέλι και Τζίντζερ;

Η παρασκευή του σιροπιού είναι αρκετά απλή και οικονομική σε σχέση με τις υπόλοιπες συμβατικές μεθόδους ενάντια στο κρυολόγημα.

Μπορείτε επίσης να το παρασκευάσετε προληπτικά, χωρία αναγκαία να είστε κρυωμένοι, έτσι ώστε να το καταναλώνετε τακτικά για να ενισχύσετε τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού σας.

Έτσι, όταν ο καιρός επιδεινωθεί και αισθανθείτε τα πρώτα σημάδια του κρυολογήματος, μη διστάσετε να το ξεκινήσετε.

Συστατικά

1 μέτρια πιπερόριζα

1 κούπα βιολογικό μέλι (335 γρ.)

Μαγειρικά Σκεύη

Γυάλινο βάζο που να κλείνει αεροστεγώς

Προετοιμασία

Ξεφλουδίστε την πιπερόριζα και τεμαχίστε την σε ψιλές φέτες

Προσθέστε το τζίντζερ στο γυάλινο βάζο και επικαλύψτε με το μέλι

Σφραγίστε το βάζο

Τοποθετήστε το μείγμα σε σκιερό μέρος για 48ώρες ,ώστε να δράσει το τζίντζερ

Μετά από 48 ώρες, μπορείτε να ξεκινήστε τη θεραπεία με το σιρόπι

Οδηγίες Κατανάλωσης

Για την καταπολέμηση του κρυολογήματος καταναλώνετε 3-4 κουταλιές της σούπας  από το σιρόπι.

Ως μέθοδο πρόληψης,  καταναλώνετε 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα με άδειο στομάχι.

Στα παιδιά αντικαταστήστε τη δόση με κουταλάκι του γλυκού.

Για ευκολότερη κατάποση, μπορείτε να συνδυάσετε το σιρόπι με ζεστό νερό και λεμόνι.

Όπως βλέπουμε, η παραγωγή του δικού μας σιροπιού ενάντια στα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι μία εξαιρετικά απλή διαδικασία.

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.