Καταδύσεις στην Αθήνα – Ποιες σχολές υπάρχουν;

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Η εξερεύνηση του βυθού της θάλασσας σίγουρα θα είναι κάτι τρομακτικό αλλά ταυτόχρονα και μοναδικό. Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε καταδύσεις;

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε τις καταδύσεις, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Παρακάτω αναφέρονται κάποιες σχολές καταδύσεων στην Αθήνα που θα σας βοηθήσουν στο ξεκίνημά σας.

Atlantis Diving (Αγίου Κωνσταντίνου 27 & Σκοπέλου, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9762777): Η εκπαίδευση για τις καταδύσεις σας περιλαμβάνει έξι δίωρα θεωρητικά μαθήματα, με το πρακτικό κομμάτι εξάσκησης να πραγματοποιείται στη Βουλιαγμένη και τη Σαρωνίδα. Το κόστος των μαθημάτων είναι 450€, ενώ η απλή δοκιμαστική βουτιά ανέρχεται στα 70€. Σε περίπτωση που θέλετε να σας βγει πιο οικονομικά, μπορείτε να κανονίσετε να πάτε με την παρέα σας.

Mediterranean Dive Center (Παπαναστασίου 95, Καστέλλα, Πειραιάς, τηλ.: 210 4125376 & 210 4227537): Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τρία απογευματινά μαθήματα θεωρίας τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα γίνονται οι καταδύσεις στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Το κόστος για τα μαθήματα είναι 350€, ενώ η βουτιά αγγίζει τα 100€.

Sotiriou Diving Center (Ταξίλου 33, Ιλίσια, τηλ.: 210 7705470 & 210 7778937): Πρόκειται για δύο κέντρα καταδύσεων, με το ένα να βρίσκεται στην Αθήνα και το άλλο στη Σαντορίνη. Απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κατάδυση. Η σχολή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε καταδύσεις σε σπήλαια, καταδύσεις με μπουκάλα, αναπνευστήρα κ.λπ., για να έχετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία και εικόνα του τι εστί scuba diving!

Athina Diving (38ο χμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι τηλ: 694 434 5379): Η σχολή διαθέτει δύο πακέτα εκπαίδευσης για το δίπλωμα Open Water. Το πρώτο αφορά όσους δεν έχουν χρόνο τις καθημερινές και θέλουν να επιλέξουν ποιες ημέρες και ώρες θα κάνουν τις βουτιές τους, ενώ το δεύτερο πακέτο περιλαμβάνει μαθήματα κυρίως τις καθημερινές και σε συγκεκριμένες ημέρες. Στις δοκιμαστικές βουτιές το κόστος για μία ώρα θεωρίας και πρακτικής κοστίζει 20€ ενώ το τρίωρο 60€. Οι καταδύσεις της σχολής γίνονται στην ιδιόκτητη παραλία της, στη Γαλάζια Ακτή πριν το Λαγονήσι.

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.