Κάντε μια αισθησιακή φωτογράφηση δώρο στον αγαπημένο σας

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη

UPDATED ARTICLE

Ο αισθησιασμός είναι αγαπημένο αντικείμενο των απεικονιστικών τεχνών, με διάφορα επίπεδα …αποκάλυψης. Τι είναι η boudoir φωτογράφηση και γιατί αξίζει ως δώρο;

Η φωτογράφηση του έρωτα

Ο έρωτας, και ο αισθησιασμός που προκύπτει μέσα από αυτόν, απεικονίστηκαν μέσα από την τέχνη με διάφορους τρόπους, από τον πιο μυστηριώδη μέχρι τον πιο αποκαλυπτικό. Ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο γάμου είναι η φωτογράφηση στο …μπουντουάρ, όπου αποκαλύπτεται ο αισθησιασμός σε όλο του το μεγαλείο, υπό την καθοδήγηση ενός φωτογράφου που αναδεικνύει τη μυσταγωγία αυτής της σχέσης χωρίς να φτάνει στο αδιάκριτο.

Αισθησιασμός και εχεμύθεια

Boudoir Photography ή Αισθησιακή Φωτογράφηση. Με boudoir να σημαίνει το “ιδιαίτερο δωμάτιο της κυρίας”, καταλαβαίνουμε όλοι ότι λέγοντας boudoir photography δεν εννοούμε μια συνηθισμένη οικογενειακή φωτογράφηση! Συγκεκριμένα, η αισθησιακή φωτογράφηση, αν και έχει τις ρίζες της από τότε σχεδόν που ανακαλύφθηκε το φιλμ (έλα γλυκιά μου να βγάλουμε μια φωτογραφία, καταλαβαίνετε τώρα..,), τυγχάνει τεράστιας δημοτικότητας τα τελευταία χρόνια σε χώρες του εξωτερικού.

Σίγουρα δεν αποτελεί σύμπτωση η δημοτικότητα αυτού του είδους της φωτογράφησης με τη διαδεδομένη χρήση των ψηφιακών μηχανών δηλαδή… των κινητών! Όλοι έχουμε μια ψηφιακή μηχανή στην τσέπη μας πλέον, καλής ανάλυσης, εξαιρετικής απόδοσης και πάνω απ’ όλα, εξαιρετικής εχεμύθειας!

Ο καθένας πλέον μπορεί να φωτογραφίζει(εται) όσο θέλει, χωρίς την υποχρέωση να πληρώσει για να δει τις φωτογραφίες (για τις μικρότερες, αναφέρομαι στο φιλμ!) και όπως θέλει, χωρίς να χρειάζεται να ξέρει όλη η γειτονιά τι χρώμα εσώρουχα φορούσε το Μαράκι τη Δευτέρα!

Δημοφιλής επιλογή δώρου στα ζευγάρια

Κάντε μια αισθησιακή φωτογράφηση δώρο στον αγαπημένο σας. Αυτή η εξοικείωση με την εικόνα του ημίγυμνου ή ακόμα και εντελώς γυμνού σώματος σε σχέση με την ασφάλεια της ιδιωτικότητας, αποτέλεσε τον κύριο λόγο που το συγκεκριμένο είδος φωτογράφησης είναι σήμερα μια από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές ενός ζευγαριού!

Με τη μορφή ενός μικρού και κομψού άλμπουμ-κοσμήματος στολισμένου με διαμαντάκια Swarovski ή σε υπέροχα εκτυπωμένες και παρουσιασμένες εικόνες δίνει έναν άλλο ορισμό στην έννοια του πρωτότυπου και προσωπικού δώρου!

Ερωτισμός και η πρόθεση του καλλιτέχνη

Εδώ αξίζει να επισημάνουμε τη διαφορά μεταξύ μιας πραγματικά αισθησιακής φωτογραφίας που αποπνέει ερωτισμό και μιας φτηνής πορνογραφικής εικόνας που κραυγάζει λαγνεία… Δείτε για παράδειγμα τον πίνακα του Klimt, Danae, πόσο ερωτισμό αποπνέει, πόσα λίγα αποκαλύπτει και πόσα υπονοεί…

Όλα έχουν να κάνουν με την πρόθεση του καλλιτέχνη, εκείνου που με την φωτογραφική μηχανή στα χέρια θα σμιλεύσει το φως καθώς αυτό τυλίγεται γύρω από αισθησιακές καμπύλες, και αν σκεφτήκατε αμέσως το στήθος ή τους γλουτούς, να ξέρετε ότι υπονοούσα ένα ζευγάρι καλογυαλισμένα χείλη!

Εξαρτάται από την επιλογή του λοιπόν αν θα αποκαλύψει το σώμα, που είναι η φωνή του Έρωτα, λούζοντας το στο φως ή καλύπτοντας το με παιχνιδιάρικες σκιές. Όλα στη ζωή έχουν να κάνουν με την πρόθεση, και σ’ αυτό το τόσο υπάκουο Σύμπαν, μια απλή φωτογράφηση δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική!

Ξεπεράστε τις αναστολές σας

Η μεγαλύτερη αναστολή και φόβος της Ελληνίδας είναι η ανασφάλειά της σχετικά με την φιγούρα της. Είναι πραγματικά απίστευτο πως ακόμα και χαρισματικές γυναίκες έρχονται σε μας με τόση εγκράτεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν τόσοι πολλοί άνθρωποι να βρίσκονται τόσο πολύ μακριά από το σώμα τους…

Δώρο γάμου ή για τον Άγιο Βαλεντίνο

Κάντε μια αισθησιακή φωτογράφηση δώρο στον αγαπημένο σας! Η αισθησιακή φωτογράφηση έτσι, γίνεται ένα πρώτης τάξεως δώρο για τον μελλοντικό σας σύζυγο (να βεβαιωθούμε ότι θα έρθει στην εκκλησία!!!), ή για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου (να βεβαιωθούμε ότι θα το ανοίξουμε επιτέλους εκείνο το κόκκινο κρασάκι!!!) ή ακόμα και για δώρο γενεθλίων ή επετείου (γιατί ποια από εμάς χωράει πλέον μέσα σε τούρτα;;;)

Και αν σκέφτεσαι, “χμ, ωραία όλα αυτά αλλά δεν είναι για εμένα” ή κάτι του στυλ “αυτά είναι για τις αδύνατες”, τότε να ξέρεις ότι δεν υπάρχει ωραιότερο σώμα από το δικό σου!

Ξεκίνα να το αγαπάς, αφιέρωσέ του το χρόνο και την προσοχή που του αξίζει, που Σου αξίζει, και αποδέξου επιτέλους την μοναδική σου χάρη, πετώντας στα σκουπίδια τα σχεδόν αρρωστημένα πρότυπα που το σύστημα επέβαλε, μόνο και μόνο για να μπορέσει να πουλήσει το όνειρο.

Ήρθε η ώρα να ξεσκεπάσουμε τους καθρέφτες και να δούμε τον εαυτό μας όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ, με Αγάπη!

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.