Η καλύτερη επιλογή αποτρίχωσης για το δέρμα σας

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου

Αν έχετε ήδη αρχίσει να φλερτάρετε με τις παραλίες και θέλετε να προετοιμάσετε το δέρμα σας για τη «μεγάλη έξοδο», η αποτρίχωση είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα. Για να επιλέξετε τη μέθοδο που θα ακολουθήσετε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα υπέρ και τα κατά της κάθε μίας. Βάζουμε στο μικροσκόπιο τις 4 βασικές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι, για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας δέρμα και ιδιοσυγκρασία.

Ξύρισμα

+Υπέρ: Είναι η πιο γρήγορη, απλή και οικονομική μέθοδος αποτρίχωσης. Επιπλέον είναι πλήρως ανώδυνη (συγκριτικά με τις άλλες) και ενδείκνυται για τα πόδια και τις μασχάλες για το καθημερινό φρεσκάρισμα που απαιτεί το καλοκαίρι.

-Κατά: Τα αποτελέσματα διαρκούν για 2 με 3 μέρες το πολύ, ενώ στη συνέχεια οι τρίχες αγριεύουν. Δεν ενδείκνυται για περιοχές όπως το μπικίνι ή τα χέρια. Το μπικίνι είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή και υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων, όταν η τρίχα εισχωρεί στο δέρμα λόγω του ξυρίσματος, τα δε χέρια θα δείχνουν πολύ αντιαισθητικά όταν θα βγαίνουν οι νέες τρίχες που θα φαίνονται και θα έχουν την αίσθηση τραχιάς επιφάνειας.

Χρήση:

  • Για να αποφύγετε ερεθισμούς, απλώστε αφρό ξυρίσματος πάνω σε υγρό δέρμα και κάντε σαπουνάδα. Επιλέξτε αφρό κατάλληλο ειδικά για γυναίκες που περιέχει και ενυδατικούς παράγοντες.
  • Προτιμήστε ένα ξυραφάκι με τριπλή λεπίδα για να αφαιρείτε περισσότερες τρίχες με λιγότερες κινήσεις.
  • Πάντα μετά το ξύρισμα να απλώνετε στην περιοχή ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος ή λάδι που θα ανακουφίσει και θα θρέψει το δέρμα σας.

Αποτριχωτικό Κερί

+Υπέρ: Αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα και αφήνει την επιδερμίδα εξαιρετικά λεία και απαλή για περίπου 3 με 4 βδομάδες. Επίσης σταδιακά με αυτή τη μέθοδο οι τρίχες εξασθενούν, ενώ επιτυγχάνετε παράλληλα κι ένα βαθύ πήλινγκ. Ενδείκνυται για το πρόσωπο, χέρια, πόδια και το μπικίνι.

-Κατά: Είναι αρκετά επώδυνη μέθοδος και δεν συνιστάται αν έχετε πρόβλημα ευρυαγγείας στο δέρμα σας, καθώς μπορεί κάλλιστα να το επιδεινώσει. Επίσης για να «πιάσει η μέθοδος» θα πρέπει οι τρίχες να είναι μεγάλες, το οποίο σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα θα πρέπει ή να κυκλοφορείτε με τρίχες ή να κρύβεστε.

Μηχανή αποτρίχωσης

+Υπέρ: Είναι εύκολη στη χρήση, λιγότερο επώδυνη σε σχέση με το κερί και συμβάλλει στην εξασθένιση της τρίχας. Με συστηματική χρήση για πολύ καιρό θα δείτε οι τρίχες σιγά σιγά να μην επανεμφανίζονται.

-Κατά: Είναι σχετικάεπώδυνη μέθοδος και απαιτεί περισσότερο χρόνο για να κάνετε επιμελή δουλειά. Δεν ενδείκνυται για το πρόσωπο ή το μπικίνι και επίσης απαιτεί να είναι οι τρίχες σχετικά μεγάλες για να μπορεί να δουλέψει, άρα θέλει υπομονή.

Χρήση:

  • Οι οδηγίες χρήσης αναγράφονται ξεκάθαρα στη συσκευασία της μηχανής αποτρίχωσης που θα αγοράσετε.

Αποτριχωτική κρέμα

+Υπέρ: Είναι εντελώς ανώδυνη ως μέθοδος και πολύ εύκολη στη χρήση.

-Κατά: Δεν ενδείκντυται για τις υπερευαίσθητες επιδερμίες καθώς υπάρχει κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης. Επίσης τα αποτελέσματά της δεν διαρκούν πολύ, ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσες πάσχουν από φλεβίτιδα και ευρυαγγείες.

Χρήση:

  • Φροντίστε πάντα πριν τη χρησιμοποιήσετε η επιδερμίδα σας να είναι καθαρή.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για τον απαιτούμενο χρόνο δράσης της κρέμας.
  • Μετά τη χρήση της κρέμας η επιδερμίδα σας δεν πρέπει να έρθει σε επαφή για ένα 24ωρο με προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα, άρα ξεχνάτε το άρωμα.

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr