Καλοκαιρινή dolce vita στο Κάρντιφ

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Επισκεφτείτε το Φράγμα του Κόλπου, το οποίο αποτελεί ιδανικό σημείο για περίπατο και πικνίκ. Διαθέτει επίσης τον δικό του παιδότοπο και πίστα για σκέιτ. Η επίσκεψη στο Lightship 2000 ενδείκνυται για όλη την οικογένεια αφού, εκτός από την ιστορική αναδρομή του Κόλπου μέσα από ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα και ένα δροσιστικό κοκτέιλ από την κορυφή του φάρου.

Το Pierhead είναι ένα κτίριο που χρονολογείται από το 1897, όπου σήμερα τελούνται οι συνεδριάσεις του κοινοβουλίου. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βίντεο και φωτογραφίες από την αναγέννηση της περιοχής.

Η νορβηγική εκκλησία είναι ένα διατηρητέο ξύλινο κτίσμα και αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής. Ανακαινίστηκε το 1992 και έκτοτε φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα. Εκθέσεις φωτογραφίας και εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του κόλπου θα βρείτε στο Butetown History & Arts Centre. Μην παραλείψετε να κάνετε φεύγοντας ένα πέρασμα από το πωλητήριο, όπου θα βρείτε σπάνιες εκδόσεις βιβλίων και αναμνηστικά δώρα.

Με ιστορία μερικών αιώνων και στο ίδιο σημείο από το 1891, η Βικτωριανή Κεντρική Αγορά πρωτοστατεί σε αυτή την αχνόφωτη σκεπαστή πόλη μ’ ένα διαχρονικό ποτ-πουρί από λουλούδια, ψάρια, φρούτα, ομπρέλες, κορδέλες, μποά και άλλα βινύλια. Πίσω στη νεότερη ιστορία, το Cardiff Fashion Quarter (CFQ) μετέτρεψε το χώρο ενός παλιού σινεμά στον πεζόδρομο της οδού Womanby σε στέγη νέων και ανεξάρτητων εμπόρων και δημιουργών.

Για ψώνια: Η Queen Street είναι η κεντρική περιοχή για ψώνια στην πόλη, όπου μπορείτε να βρείτε μεγάλα πολυκαταστήματα. Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο είναι το St Davids, ενώ μοναδικές μπουτίκ και καφετέριες θα βρείτε στις στοές (Victorian Arcades).

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…