Καλοκαιρινή dolce vita στο Κάρντιφ

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Η άφιξη στο Κάρντιφ, την πρωτεύουσα της Ουαλίας, είναι συνυφασμένη με μία περιήγηση σε μεσαιωνικά κάστρα, μουσεία, γκαλερί, αγορές σε στοές, ολόφρεσκα θαλασσινά και εξαιρετικά φιλόξενους κατοίκους. Το Κάρντιφ προσφέρει τις ανέσεις και το πολιτιστικό ημερολόγιο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μητρόπολης. Στις στοές και τους πεζόδρομους, τους κήπους και την πολυπολιτισμική περαντζάδα του Cardiff Bay η ζωή κυλά πιο χαλαρά, με σποραδικές ενέσεις βρετανικής ιδιοσυγκρασίας που προσκαλούν προς εξερεύνηση τον αμύητο περιπλανώμενο.

Η ιστορική και γεωγραφική θέση του Κάρντιφ

Πρόκειται για μια περιοχή στο νότιο μέρος της πόλης που μέχρι πριν από είκοσι χρόνια θεωρούνταν εντελώς παρηκμασμένη. Η ανάπτυξη της βιομηχανίας, που την είχε αναδείξει τον 20ό αιώνα σε σημαντικό λιμάνι εξυπηρετώντας τη μεταφορά κάρβουνου, έπαυσε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η περιοχή ερημώθηκε. Το τεχνητό φράγμα που χτίστηκε το 1999, καθώς επίσης και ένας δρόμος 13 χλμ. γύρω από τον κόλπο που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί την πρόσβαση στο λιμάνι και τις τρεις αποβάθρες, έδωσε νέα πνοή στην περιοχή και έκανε τους Βρετανούς να μιλούν για την πιο επιτυχημένη αναγέννηση περιοχής όχι μόνο στην Ουαλία, αλλά και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ποταμοί Ταφ και Ελι έχουν δημιουργήσει μια λίμνη γλυκού νερού και ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του κόλπου από τα χρόνια που ναυτικοί 45 διαφορετικών εθνικοτήτων μετανάστευσαν εδώ, είναι ακόμη εμφανής. Σήμερα ο Κόλπος του Κάρντιφ, αγαπημένο στέκι του συγγραφέα Ρόαλ Νταλ, έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που αντιπροσωπεύει ένα εξαίσιο κέντρο πολιτισμού, αθλητισμού και ιστορίας της χώρας.

Αξιοθέατα

Ξεκινήστε από την Προκυμαία της Γοργόνας, μια προβλήτα με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και μαγευτική θέα (ειδικά το βράδυ) στον κόλπο από βεράντες και γέφυρες που συνθέτουν αυτό το υπαίθριο εμπορικό κέντρο με πάνω από 30 επιλογές μαγαζιών. Μια γυναίκα, ένας άντρας και το σκυλάκι τους συνθέτουν το μπρούντζινο γλυπτό «People Like Us» του Ουαλού καλλιτέχνη Τζον Κλιντς, που είναι αφιερωμένο στους κατοίκους της περιοχής.

Έπειτα περιηγηθείτε το Castle Galleries, αν ενδιαφέρεστε για έργα τέχνης ντόπιων δημιουργών. Όσο για φαγητό και καφέ, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι του γούστου σας, αφού εδώ υπάρχει τουλάχιστον ένα εστιατόριο για κάθε κουζίνα του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…