Καλοκαιρινή διακόσμηση με φωτάκια γιρλάντα

Συντάκτης: Flowmagazine

Μάθε πώς να φωτίσεις τον χώρο σου και να δημιουργήσεις μια ρομαντική διακόσμηση

Αν θέλεις να αναζωπυρώσεις την καλοκαιρινή ρομαντική σου διάθεση με διακοσμητικά φωτάκια γιρλάντα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, θα σου δώσουμε 16 ιδέες ώστε να δεις ποια σου ταιριάζει!

Ο φωτισμός ως γνωστόν επηρεάζει την διάθεση αλλά την διακόσμηση μας. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα ησυχαστήριο, ένα grande σκηνικό με έντονο φωτισμό, μια ζεστή και ρομαντική φωλιά ή ένα ζωντανό παιχνιδιάρικο δωμάτιο.

Ορισμένα είδη φωτισμού δεν χρησιμεύουν μόνο ως χρηστικό στοιχείο, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Σίγουρα τα διακοσμητικά φωτάκια σε γιρλάντες εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Δες τις 16 επιλογές που σου ετοιμάσαμε, αλλά να ξέρεις πως οι δύο πιο έξυπνες επιλογές για αυτή την περίοδο, είναι τα φωτάκια LED σε σύρμα που πλέκονται όπως θες, ενώ είναι εκτός της εορταστικής σεζόν (άρα πιο οικονομικά) και οι γιρλάντες LED με ηλιακό πάνελ που δεν χρειάζονται πρίζα και έχουν μικρή ενεργειακή κατανάλωση.

Διακοσμητικά φωτάκια σε εξωτερικό χώρο

Διπλοσειρά, χιαστί, γύρω από την κολώνα, στον αέρα ή κοντά στο στέγαστρο, αυτό το όμορφο setting αποδεικνύει ότι ο μόνοι κανόνες για να στερεώσεις διακοσμητικά φωτάκια είναι το προσωπικό γούστο και η χρήση που τα θέλεις!

Ακόμα πιο μεγάλα φωτιστικά με ακόμα πιο κίτρινο χρώμα. Βγάζει μια μεγαλύτερη κομψότητα, με παιχνιδιάρικο και ρομαντικό τρόπο, δημιουργώντας ερωτική και σαγηνευτική ατμόσφαιρα. Φυσικά ένα αντίστοιχο σκηνικό προάγει την χαλάρωση.

Σε ένα μινιμαλιστικό όμορφο κήπο οι τρεις σειρές διακοσμητικά φωτάκια μπορούν να δημιουργήσουν ένα πανέμορφο και μαγευτικό αποτέλεσμα. Φυσικά ο φωτισμός για τις ανάγκες της φωτογράφησης, είναι πολύ ισχυρός για να έχουμε σαφή εικόνα, αλλά εικάζουμε πως το βράδυ, μόνο με τα φώτα από τις γιρλάντες, αυτός ο μικρός κήπος θα μετατρέπεται σε παράδεισο!

Άλλη μια χρήση με μινιμαλιστική διακόσμηση, σε ένα χώρο μόνο από φυσικά υλικά και ένα εντυπωσιακό ξύλινο deck, τα διακοσμητικά φωτάκια τοποθετημένα περιμετρικά (σχεδόν) και χιαστί, δίνουν όσο φως χρειάζεται ο χώρος. 

Απαραίτητη το πρωί, χρήσιμη το βράδυ. Η ομπρέλα εδώ κάνει διπλή δουλειά, προστατεύοντας από τον ήλιο και δίνοντας μια όμορφη επιφάνεια για να στερεωθεί η γιρλάντα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Σε μια τραπεζαρία εξωτερικού χώρου τοποθετήθηκαν διακοσμητικά φωτάκια μεγάλου μεγέθους που χρησιμεύουν ως κύριος φωτισμός. Εξαιρετικό για καλοκαίρι, εξαιρετικό για Ελλάδα και κακό για τα έντομα. Παρά τον σχεδόν κίτρινο φωτισμό, μια καλή ιδέα είναι να συνοδεύεται από μηχάνημα που εξολοθρεύει έντομα με ηλεκτρισμό.

Διακοσμητικά φωτάκια σε εσωτερικό χώρο

Η διακόσμηση με διακοσμητικά λαμπάκια σε εσωτερικό χώρο είναι από τις καλύτερες για να δημιουργήσεις ρομαντική διάθεση. Προτίμησε θερμή απόχρωση για ρομάντζο, ενδιάμεση για να αναδείξεις κάποιο αντικείμενο και ψυχρή για χρήση περιφερειακού φωτισμού. Για όσες από τις ιδέες σας αρέσουν, να θυμάστε ότι το LED δεν ανεβάζει την ίδια θερμοκρασία με τα παραδοσιακά φωτάκια, οπότε είναι τα πλέον κατάλληλα και ασφαλή για εσωτερικό χώρο.

Όλο το δωμάτιο έχει κυκλωθεί από όμορφα διακοσμητικά φωτάκια, με μεγάλο τους πλεονέκτημα την μέση φωτεινότητα. Το γεγονός ότι είναι ψηλά και ότι δεν είναι πολύ φωτεινά, τα καθιστά ιδανικά για ρομαντική ατμόσφαιρα. Την ίδια στιγμή τραβάει τα βλέμματα ψηλά σε ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο, κάνοντας το φαινομενικά ακόμα πιο μεγάλο.

Ο κίτρινος ζεστός φωτισμός εγγυάται ότι το βράδυ χωρίς άλλα φώτα, το δωμάτιο θα φαίνεται μαγικό. Να κρατήσουμε ότι η επιλογή του ζεστού φωτισμού σε επιφάνεια από τούβλο, είναι διπλά εύστοχη.

Μια σκάλα διακόσμησης μας δίνει… τα φώτα της και εκπλήσσει, καθώς είναι από τις ελάχιστες φορές που μια κενή σκάλα φαίνεται τόσο εντυπωσιακή. Τα διακοσμητικά φωτάκια είναι σύρμα με LED ψυχρού και θερμού φωτός και ταιριάζουν τέλεια με τον υπόλοιπο χώρο.

Σε ένα κρεβάτι με ουρανό και boho διακόσμηση, τα φωτάκια δημιουργούν ένα παραμυθένιο αποτέλεσμα. Πολύ σωστή απόχρωση, σωστή η επιλογή του LED σε σύρμα για την αποφυγή βραχυκυκλώματος και φωτιάς, με ρομαντικό και χαλαρωτικό πρόσημο. Το ζητούμενο για κρεβατοκάμαρα δηλαδή!

Γιατί να τα κρεμάσεις; Ακόμα καλύτερα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως κρυφό φωτισμό, όπως σε αυτό το κρεβάτι από παλέτες! Φυσικά για κρεβάτι με παλέτες χρησιμοποιήθηκαν πολλές γιρλάντες θερμού φωτός. Αυτό όμως δεν σε περιορίζει ως προς το είδος που θα χρησιμοποιήσεις. Η λεπτή γραμμή με σύρμα και μικρά διακοσμητικά φωτάκια θα έδειχνε το ίδιο ωραία σε άλλο κρεβάτι.

Συμβαίνει πιο συχνά από όσο νομίζεις. Η διακόσμηση καθρέφτη με φωτάκια σε γιρλάντα είναι εύκολη με εξαιρετικά ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα. Επιλέχθηκε μια πιο ιδιαίτερη γιρλάντα, για ένα πιο ιδιαίτερο στοιχείο της διακόσμησης όπως ο ψηλός αυτός καθρέφτης. Χάρη στην γιρλάντα αυτή, ο καθρέφτης αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην διακόσμηση.

Στην δεύτερη Bohemian επιλογή μας (το είδος είναι η επιτομή του ρομαντισμού με το Shabby Chic άλλωστε), οι γιρλάντες κρεμάστηκαν χωρίς συμμετρία, με φαινομενικά τυχαίο τρόπο, κάτι που το βράδυ θα δείχνει ακόμα καλύτερο.

Την ίδια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά μεγέθη γιρλάντας με μεγαλύτερα και μικρότερα φωτάκια, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον!

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…