Καλοκαιρινές δράσεις στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Συντάκτης: Κωστής Λεβέντης

«Ανακαλύπτω το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του!». Αυτό είναι το σλόγκαν για το καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 5-12 χρονών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, απ’ τις 18 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου. Για 5η συνεχή χρονιά, τα παιδιά της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το Καλοκαίρι τους, με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η μελέτη και ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει γίνει από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσανατολίζεται στις ανάγκες και στη διεύρυνση της φαντασίας και της γνώσης των παιδιών σε αυτές τις ευαίσθητες-για την διαπαιδαγώγηση-ηλικίες.

Τα παιδιά προσκαλούνται να ανακαλύψουν τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου με τη βοήθεια της μέλισσας ρομπότ, να ανακαλύψουν τη γειτονιά που φιλοξενεί το Μουσείο, να πειραματιστούν και να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες. Στο τέλος θα κληθούν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα συνδυάζοντας τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τέσσερις (4) περιόδους:

1η περίοδος: Δευτέρα 18 Ιουνίου έως Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

2η περίοδος: Δευτέρα 25 Ιουνίου έως Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

3η περίοδος: Δευτέρα 2 Ιουλίου έως Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

4η περίοδος: Δευτέρα 9 Ιουλίου έως Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η δομή του προγράμματος παραμένει ίδια κάθε εβδομάδα, διαφοροποιούνται όμως οι επισκέψεις σε άλλους χώρους ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν, εάν το επιθυμούν, σε περισσότερες από μία περιόδους.

Η συμμετοχή για καθεμία από τις περιόδους κοστίζει 160 ευρώ για κάθε παιδί και 145 ευρώ για τους συνδρομητές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Ενώ, αν κάποιο παιδί συμμετάσχει για μια μόνο μέρα η τιμή είναι στα 35 ευρώ. (περιλαμβάνεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210 3312995

Συντάκτης: Κωστής Λεβέντης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.