Καλοκαίρι είναι και στην πόλη

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Το άρθρο αυτό δεν έχει σκοπό να σας πει ότι είστε τυχεροί αν έχετε κολλήσει στην πόλη σας και δε θα φτιάξετε βαλίτσα αυτό το καλοκαίρι. Δεν έχει, επίσης, σκοπό να σας πει κάτι που δεν ξέρετε. Έχει, όμως, σκοπό να συγκεντρώσει όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όσο είστε στην πόλη για να σας δώσει έμπνευση, κίνητρο και μια λίγο πιο αισιόδοξη ματιά.

Άλλωστε, είτε πάτε διακοπές, είτε όχι, όσοι αγαπάτε το καλοκαίρι δε θέλετε να το απολαύσετε μόνο για την περίοδο της άδειας σας. 

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι μπορεί να φέρει μία αίσθηση διακοπών μέσα στην πόλη:

 1. Ποτό σε μία δροσερή πλατεία

Ένα από τα χαρακτηριστικά των ελληνικών χωριών είναι το καφεδάκι στην πλατεία. Αν θέλετε, λοιπόν, να νιώσετε λίγο παραπάνω διακοπές, διαλέξτε την πιο δροσερή και πιο «πράσινη» πλατεία κοντά στη γειτονιά σας και περάστε εκεί ένα απόγευμα ή βράδυ με την παρέα σας. 

 2. Θερινό σινεμά

Το θερινό σινεμά είναι ο ιδανικός προορισμός για να νιώσετε καλοκαίρι. Είναι πάντα περιστοιχισμένο από δέντρα και φύση και ξεχνάτε που είστε γιατί ταξιδεύετε μέσα από την οθόνη. Διαλέξτε μία καλοκαιρινή ταινία και φύγατε, με παρέα ή και μόνοι.

 3. Περατζάδα με παγωτό

Ίσως να μην έχει φόντο άσπρο και μπλε, αλλά όλες οι πόλεις μας έχουν τουλάχιστον μία περαντζάδα που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι είστε σε αστικό κέντρο. Πάρτε οπωσδήποτε παγωτό και ζήστε το καλοκαίρι έστω και στα στενά της πόλης.

 4. Καλοκαιρινές γεύσεις

Επειδή δεν είστε στο νησί δε σημαίνει ότι θα στερηθείτε και τις υπέροχες γεύσεις του καλοκαιριού. Κάντε μία λίστα με τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φαγητά και κάντε ένα τραπέζι στους φίλους σας.

 5. Τουρίστας στην πόλη σου

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι κάτοικοι μιας πόλης να μην έχουν επισκεφτεί σημεία της με πολύ μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που για άλλους είναι must-see προορισμοί. Μία τέτοια εποχή που οι ρυθμοί είναι λίγο πιο χαλαροί, είναι ιδανική για να επισκεφθείτε μουσεία, χώρους τέχνης και ό,τι άλλο προσφέρει η πόλη σας που δεν έχετε δει μέχρι τώρα. Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και θα σας ανανεώσει.

Εν κατακλείδι, οι αποδράσεις είναι πολύ ευχάριστες, αλλά όχι πάντα εφικτές. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να χαρούμε ότι μας προσφέρει η πόλη. Άλλωστε, η φετινή χρονιά μας απέδειξε ότι ακόμα και αυτά τα κοντινά και καθημερινά, δεν είναι πάντα δεδομένα. Να περάσετε όμορφα, λοιπόν, όπου κι αν σας βρίσκει αυτό το άρθρο.

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.