Καλλυντικά με ρόδι για λαμπερό δέρμα

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Το δέρμα είναι ο καθρέπτης της υγείας μας, σύμφωνα με τους γιατρούς. Μάθετε πώς τα καλλυντικά με ρόδι βοηθούν στη φροντίδα του δέρματος μας.

Η φροντίδα και η διατήρηση της υγείας του οργανισμού μας είναι δύσκολη υπόθεση. Ο ήλιος, η βλαβερή ακτινοβολία, το στρες, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και πλήθος άλλων παραγόντων έχουν αρνητική επίδραση στον οργανισμό μας.

Εκεί όμως που αποτυπώνεται άμεσα οποιαδήποτε από τις παραπάνω πιεστικές συνθήκες είναι στο μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, δηλαδήστο δέρμα μας.

Έτσι λοιπόν η χρήση καλλυντικών προϊόντων με φυσικά αντιοξειδωτικά, και μάλιστα με ρόδι, φαίνεται να βοηθά με αρκετούς τρόπους την υγεία του δέρματός μας.

Το δέρμα αποτελεί το πρώτο εμπόδιο των παθογόνων μικροβίων από το να μπουν στον οργανισμό μας. Επίσης, καθημερινά δέχεται πολλές ακτινοβολίες με πιο σημαντική την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου και,εφόσον η χώρα μας αποτελεί μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες παγκοσμίως, η ακτινοβολία προσλαμβάνεται σχεδόν καθημερινά.

Καλλυντικά με ρόδι για λαμπερό δέρμα


Διαβάστε επίσης: 10 λόγοι για ξεκινήσετε να τρώτε ρόδι


Πού βοηθάει λοιπόν το ρόδι;

Το ρόδι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Περιέχει αρκετά μεγάλα ποσοστά βιταμίνηςC και ανθοκυανών,που έχουν κατεξοχήν αντιοξειδωτική δράση. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αποτρέψουν πιθανές φθορές του δέρματος από ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι επιβλαβείς, και να βοηθήσουν στο να επιδιορθωθούν οι ήδη υπάρχουσες.

Επιπλέον, λόγω του ότι οι ανθοκυάνες είναι φυσικές χρωστικές(περιέχονται και στο κόκκινο κρασί όπου δίνουν το χαρακτηριστικό χρώμα του) προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μάλιστα,λειτουργούν σαν φίλτρο για την ακτινοβολία και μειώνουν σημαντικά τις αρνητικές επιδράσεις της στο δέρμα μας.

Το ίδιο το ρόδι με τους ζουμερούς βρώσιμους σπόρους του μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας και κρατάει χαμηλά τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

Επιπλέον συμβάλει στην υγεία των αρτηριών, κρατάει σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή πίεση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.    

Καλλυντικά με ρόδι για λαμπερό δέρμα                     


 Διαβάστε επίσης: 10 ποτά για λαμπερό δέρμα


Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Γενικά οι κρέμες με ρόδι φαίνεται να μην έχουν κάποιο περιορισμό ως προς τις κατηγορίες ατόμων που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Αν έχετε λιπαρό δέρμα το ρόδι μπορεί να βοηθήσει στο να αποφράξει τους πόρους του δέρματός σας, να μειώσει τα σημάδια της ακμής και να απαλύνει τις κοκκινίλες. 

Αν από την άλλη το δέρμα σας είναι ξηρό και έχει σημάδια, το ρόδι βοηθά σημαντικά τόσο στην ενυδάτωσή του, μια και λειτουργεί σε βάθος,όσο και στο να θεραπεύει τις ρωγμές και τις βλάβες χάρη στα οξέα και τα ω-5 λιπαρά που περιέχει και να το ενυδατώνει καταλλήλως.


Διαβάστε επίσης: Μυστικά ομορφιάς για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!


Αλλεργία

Γενικά είναι σπάνιο κάποια κρέμα να δημιουργήσει αλλεργικό πρόβλημα αλλά δεν είναι απίθανο. Πρέπει λοιπόν, αν αντιληφθούμε οποιαδήποτε αρνητική αντίδραση του δέρματός μας σε αυτή την κρέμα,να συμβουλευτούμε γρήγορα κάποιον ειδικό.

Ακόμη, αν γνωρίζουμε ότι έχουμε αλλεργία στο ρόδι, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη κρέμα μια και ο οργανισμός μας θα αντιδράσει άμεσα αρνητικά.

Πέραν αυτών όμως μπορείτε να χρησιμοποιείτε καλλυντικά με βασικό χαρακτηριστικό το ρόδι χωρίς φόβο.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.