Καλαμάρια τηγανιτά πανέ
Τα τηγανιτά καλαμάρια μας θυμίζουν το προηγούμενο καλοκαίρι που τα απολαύσαμε στην παραλία με λίγο ουζάκι και την παρέα μας. Επειδή είναι εύκολο γεύμα μπορείτε να φτιάξετε και σπίτι σας με άφθονη πράσινη σαλάτα και τηγανιτές πατάτες. Σερβίρονται ζεστά και τραγανά …και αν θέλετε πάρτε και ένα ουζάκι!
Υλικά:
1 κιλό μικρά καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 αυγά
2 κ. σ. αλεύρι
Αλάτι
2 λεμόνια
Εκτέλεση:
- Αλατίζετε τα καλαμαράκια και ξεχωρίζετε τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα.
- Αφαιρείτε τα μάτια και το εσωτερικό «νεύρο» από το σώμα τους.
- Κόβετε τα σώματα στη μέση, αν είναι μεγάλα.
- Στραγγίζετε καλά τα καλαμάρια και τα τοποθετείτε σε απορροφητική πετσέτα.
- Χτυπάτε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία πιατέλα.
- Ρίχνετε άφθονο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
- Αρχικά βουτάτε τα καλαμάρια στο χτυπημένο αυγό.
- Κατόπιν τα περνάτε από το αλεύρι, τα τινάζετε ελαφρώς ώστε να φύγει το περιττό.
- Τηγανίζετε τα καλαμαράκια μέχρι να ροδίσουν.
- Τα στραγγίζετε σε απορροφητική πετσέτα.
Tip: Σερβίρετε βάζοντας τα καλαμαράκια σε μία πιατέλα και διακοσμώντας με τα λεμόνια κομμένα στα 4. Ραντίζουμε με το χυμό των λεμονιών και τρώμε τα καλαμάρια ζεστά.