Καλαμάρια στο φούρνο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Καλαμάρια στο φούρνοΞεκινάμε την εβδομάδα με θαλασσινό φαγητό. Γεμιστά καλαμάρια κλασσικά με το ρύζι, αλλά η διαφορά είναι στα μυρωδικά που προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο δαμάσκηνο!

Υλικά

1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό καλαμαράκια μέτρια σε μέγεθος

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένος

2 φλ. ρύζι

2 κ. σ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Χυμός ενός μικρού λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένετε και καθαρίζετε το εσωτερικό από τα καλαμάρια βγάζοντας την κεντρική μεμβράνη.
  • Αφαιρείτε τα μουστάκια και τα ψιλοκόβετε χωριστά σε ένα μπολ.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το ρύζι, τα δαμάσκηνα, λίγο ελαιόλαδου, το μοσχοκάρυδο.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Γεμίζετε τα καλαμαράκια με το μείγμα.
  • Κλείνετε το καθένα με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας.
  • Τα τοποθετείτε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνετε 1½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε 25 – 30 λεπτά.
  • Βγάζετε τα καλαμαράκια προσεκτικά με ένα πιρούνι και τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ.
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι.
  • Ροδίζετε τα καλαμαράκια στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 20 – 30 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα καλαμαράκια σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip: Ιδανικό φαγητό για όσους νηστεύουν ή είναι σε δίαιτα!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…