Κι όμως υπάρχουν «γαλαζοαίματοι»!

Συντάκτης: Σταυρούλα Τσιάνου

Στην κυριολεξία! Δεν πρόκειται για γόνους βασιλικών οικογενειών ή πρίγκιπες. Πρόκειται για ανθρώπους με φυσιολογική ζωή και ανάπτυξη που στο αίμα τους όμως το χρώμα που κυλά είναι το μπλε! Είναι οι λεγόμενοι κυανητικοί άνθρωποι!

Ο όρος κυανητικός προέρχεται από τη λέξη cyanea που στα λατινικά σημαίνει μπλε. Δεν πρόκειται για ασθενείς παρά μόνο για ανθρώπους που στο αίμα τους αντί για σίδηρο έχουν χαλκό. Στο γεγονός αυτό οφείλεται και το μπλε χρώμα του αίματος, σαν σκούρο μελιτζανί! Η παρουσία του χαλκού στο αίμα, κάνει τους κυανητικούς πιο ανθεκτικούς ανθρώπους και με μία ανάπτυξη εντελώς φυσιολογική. Είναι πιο υγιείς από τους ερυθροαίματους καθώς τα μικρόβια δεν μπορούν να νικήσουν τον χαλκό. Δεν κινδυνεύουν από αιμορραγίες εφόσον το αίμα τους χάρη στο ξεχωριστό του «είδος» πήζει 3 φορές πιο εύκολα από το κανονικό. Δεν υποφέρουν από επιδημίες, περιβαλλοντικές αλλαγές, αρρώστιες στον βαθμό που κολλάνε οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Οι κυανητικοί άνθρωποι φτάνουν τις 7000 περίπου παγκοσμίως. Βάσει των ιατρικών επεξηγήσεων και αποδείξεων πως όντως υπάρχουν άτομα με μπλε-ιώδες χρώμα στο αίμα τους ίσως μπορούμε να καταλάβουμε και από που βγήκε ο όρος «γαλαζοαίματος». Ορισμένοι από τους ιππότες των αρχαίων ευγενών οικογενειών, λόγω της πανοπλίας και του χαλκού της είχαν όντως μπλε αίμα. Κατά αυτήν την έννοια οι σημερινοί κυανητικοί άνθρωποι, είναι οι ευγενείς της σύγχρονης εποχής!

Ένα παράδειγμα κυανητικού ανθρώπου, είναι η 12 χρονη Polly Netti από την Αγγλία, η οποία γεννήθηκε με ιώδες χρώμα αίματος, γεγονός που οφείλεται στα αντισυλληπτικά που έπαιρνε η μητέρα της αρκετά χρόνια πριν μείνει έγκυος.

Το σίγουρο είναι πως τώρα πια θα γνωρίζουμε πως η φράση «γαλαζοαίματος», δεν είναι απλά ένα λογοπαίγνιο αλλά πραγματικότητα που μπορούν να την αποδείξουν τουλάχιστον 7000 άνθρωποι παγκοσμίως.

Συντάκτης: Σταυρούλα Τσιάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.