Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιώνΑνακύκλωση… και στα μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια στην Καλαμάτα! Πρωτότυπα αποφάσισε να κινηθεί ιδιωτική εταιρία στην πόλη της Καλαμάτας, αφού τοποθέτησε είκοσι ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για τη συλλογή όλων των αχρείαστων ρούχων και παπουτσιών. Οι κάδοι έχουν διανεμηθεί ισάριθμα στα κεντρικά σημεία της πόλης και οι πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να αφήνουν στους κάδους κάθε μεταχειρισμένο ρούχο που δεν έχουν πια ανάγκη.

Με απώτερο σκοπό την ενσωμάτωση της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας, η Καλαμάτα αποφάσισε να δώσει το οικολογικό παράδειγμα σε όλη τη χώρα. Όλα τα ρούχα που θα συγκεντρώνονται, θα οδηγούνται κατευθείαν στην ανακύκλωση, δίνοντας μια ακόμη «ανάσα» στο περιβάλλον. Σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, η πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κοινωφελής, αφού η ιδιωτική εταιρία δεν σταματά μόνο στην ανακύκλωση. Αφού συλλέξει τα αντικείμενα των κάδων, θα προσφέρει καινούρια ρούχα και παπούτσια σε κάθε άπορη οικογένεια της περιοχής!

Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιώνΕιδικότερα, μέσα από τη συνεργασία της με το δημοτικό παντοπωλείο της περιοχής, υπόσχεται τη διανομή ρουχισμού και υποδημάτων σε κάθε οικογένεια με οικονομικά προβλήματα. Με εθελοντικό χαρακτήρα και εντελώς αφιλοκερδώς, η εταιρία αναμένεται να προσφέρει πολλά χαμόγελα, καθώς θα καλύψει μια από τις βασικότερες ανάγκες πολλών οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχιας…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.