Καθαρισμός παραλιών Ωρωπού στις 13 Μαϊου

Συντάκτης: Flowmagazine

Τον κεντρικό καθαρισμό των παραλιών του Ωρωπού διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2012. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στις 10.30 π.μ. και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Αρχικά οι εθελοντές και τα μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα μεταβούν στην κεντρική παραλία του Ωρωπού, πίσω από τις παλιές φυλακές, όπου και θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό σε όλο το μήκος της παραλίας και στις εκβολές του Ασωπού ποταμού. Εν συνεχεία στις 12.00 μ.μ. θα ακολουθήσει υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι του Ωρωπού με τη συνδρομή της καταδυτικής ΜΚΟ Υδροναύτες και βύθιση του Κατευθυνόμενου Υποβρύχιου Οχήματος (R.O.V.) από την ομάδα του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Παν/μιου Πατρών για δειγματοληπτικές καταγραφές του υποθαλάσσιου ρυπαντικού φορτίου της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή εκστρατεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της βιώσιμης αλιείας και της κριτικής κατανάλωσης των αλιευτικών προϊόντων με στόχο τη διατήρηση και ορθολογική διαχείριση των ιχθυοαποθεμάτων που αποτελεί μονόδρομο για την ανάκαμψή τους, αλλά και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος του αλιέα.

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ωρωπού και του ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Ωρωπού και της ΜΚΟ Υδρονάυτες.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…