Juice Bars: Τα καλύτερα “σημεία αναζωογόνησης” στην Αθήνα

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Η υγιεινή διατροφή – αν και ξεκίνησε ως μία ακόμη τάση στο χώρο του wellness – κατάφερε να αντέξει στο χρόνο και να γίνει τρόπος ζωής με όλο και περισσότερους ανθρώπους να υιοθετούν πιο φρέσκες και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Εκπροσωπώντας την υγιεινή πλευρά της πόλης, τα juice bars ήρθαν για να βοηθήσουν σε αυτή τη διατροφική μετάβαση με αμέτρητες επιλογές σε φρέσκους χυμούς και υγιεινά snacks. Στόχος τους είναι να εξοικειώσουν το κοινό με την ιδέα της καθημερινής πρόσληψης φρούτων και λαχανικών, προσφέροντας τροφές με υψηλή θρεπτική αξία και ποικιλία γεύσεων, συνεισφέροντας έτσι στην υγεία και την ευεξία τόσο του σώματος, όσο και του πνεύματος.

ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι

https://www.tobazaki.com/

Δύο παιδικές φίλες, η Μαριαντίνα και η Σταυρούλα, αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους juice bar για να επικοινωνήσουν στον κόσμο τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, έπειτα από όσα έμαθαν και παρατήρησαν οι ίδιες ακολουθώντας ένα διατροφικό πλάνο αποτελούμενο από χυμούς, σαλάτες και ξηρούς καρπούς. Η φιλοσοφία τους βασίζεται σε μία ζωή γεμάτη δράση, ενέργεια, κίνηση, προσφορά, χαρά και δημιουργία. Στο Βαζάκι όλα τα προϊόντα είναι βιολογικά και ελληνικής παραγωγής, ενώ διαθέτουν και το δικό τους πρόγραμμα αποτοξίνωσης με βάση τους χυμούς.

Θα βρείτε: Cold pressed χυμούς φρούτων και λαχανικών, smoothies, shots, ωμοφαγικά γλυκά, σαλάτες, σάντουιτς, σούπες και energy snacks.

PURE JUICE BAR

Σίνα 21, Κολωνάκι

http://purejuicebar.gr/

Ο Θάνος και ο Δημήτρης – δύο συμμαθητές και φίλοι – που ζούσαν για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, επέστρεψαν στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν κάτι ιδιαίτερο. Αξιοποιώντας τα ελληνικά προϊόντα προσπαθούν να βελτιώσουν τις διατροφικές συνήθειες του κοινού που έρχεται σε επαφή μαζί τους προσφέροντάς τους υγιεινές προτάσεις και επιλογές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά με μεγάλη ποικιλία γεύσεων.

Θα βρείτε: Φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών, smoothies φρούτων με υπερτροφές, υγιεινά snacks (φρέσκα wraps, chia puddings, acai bowls, φρουτοσαλάτες) και καφέ 100% Arabica espresso.

ēthos

Πετράκη 30, Σύνταγμα

http://ethosjuices.gr/

Η Αφροδίτη και η μητέρα της ήταν πάντα λάτρεις της υγιεινής διατροφής και τα ταξίδια που έκανε με τον αδερφό της στο εξωτερικό ήταν η αφορμή για αυτό το μικρό juice bar στο κέντρο της πόλης. Η ίδια λέει πως: Πιστεύουμε ότι κάθε άτομο έχει δικαίωμα στην καλή υγεία και τη βέλτιστη ευεξία. Κατά τη γνώμη μας ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν είναι προνόμιο, αλλά αναγκαιότητα για μια ισορροπημένη, πλήρη και ευτυχισμένη ζωή. Ο σκοπός και το όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να κάνει τη μετάβαση σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής όσο πιο εύκολα γίνεται χρησιμοποιώντας αγνές μη επεξεργασμένες πρώτες ύλες.

Θα βρείτε: Φρέσκους οργανικούς cold pressed χυμούς, raw πρωτεΐνες, αυθεντικό Açai, ροφήματα τσαγιού όπως το Macha Ninja, το πιστοποιημένο blend καφέ Espresso Pianeta Rainforest Alliance και υγιεινά snacks που αλλάζουν κάθε μέρα.

VERVE Juices

Σε επιλεγμένα καταστήματα και health centers σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μύκονο (όπως στα Era Nuts Γλυφάδα, Le Piree Πειραιάς, Yolenis Κολωνάκι, Ηolmes Place Athens, Το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, FLORA Super Market Aεροδρόμιο Μύκονος).

https://www.vervejuices.gr/

Οι δύο δίδυμες αδερφές, Μάρθα και Κέλλυ Χατζηγιάννη, ξεκίνησαν την εταιρεία Verve Juices εξαιτίας της αγάπης τους για την υγιεινή διατροφή. Αρχική τους ιδέα ήταν η παρασκευή παιδικών snacks χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, αλλά τελικά η έλλειψη φρέσκων συσκευασμένων χυμών  χωρίς καμία επεξεργασία και ζάχαρη – που δε χάνουν τις θρεπτικές τους ουσίες – τις οδήγησε σε κάτι καινούργιο. Οι cold pressed χυμοί είναι υγιεινοί και νόστιμοι, ενώ δημιουργήθηκαν έτσι ώστε να εμπεριέχουν όλα τα στοιχεία που αντιστοιχούν σε ένα πλήρες γεύμα. Οι χυμοί αποτελούν μέρος και των προγραμμάτων αποτοξίνωσης (Beginner, Signature, Expert) που σχεδιάστηκαν με τη βοήθεια της διατροφολόγου και σύμβουλου μεταβολισμού της London Nutrition Clinic, Lisa Blair.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…