Jessica Cox: Η γυναίκα που «πετά» με τα πόδια της!

Συντάκτης: Evelina Petriti

Η Jessica Cox αν και γεννήθηκε χωρίς χέρια, κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της όμορφη και καθ’ όλα φυσιολογική καθημερινότητα με τα… πόδια της!

Ένα παιδί χωρίς χέρια

Η Jessica Cox γεννήθηκε στην Αριζόνα το 1983, χωρίς χέρια εξαιτίας μιας γενετικής διαταραχής. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα γιατί η Jessica γεννήθηκε έτσι. Εκείνη όμως τώρα  πια ξέρει. Με τα πόδια της κάνει πράγματα που δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους. Η Jessica γεννήθηκε έτσι για να εμπνεύσει και πρωτίστως να βοηθήσει εκείνους που τη χρειάζονται!

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της παραδέχεται και η ίδια ότι δεν ήταν εύκολα. Αντιμετώπιζε θέματα αυτοεκτίμησης, καθώς κλήθηκε από μικρή ηλικία να έρθει αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη και σπάνια κατάσταση. Ο πατέρας της δηλώνει ότι η κόρη του δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ. Με τη συμπαράσταση των γονιών της τα όποια θέματα αυτοεκτίμησης αντιμετωπίστηκαν γρήγορα. Η Jessica άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές της και εξελίχθηκε σε μια δυναμική ενήλικα που συνέχισε να φτιάχνει τον κόσμο της με τα πόδια της! Από μικρή ηλικία αποφάσισε να βγάλει από το λεξιλόγιό της τις λέξεις «δεν μπορώ». Τίποτα δεν θα την εμπόδιζε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Η Jessica δεν θα επέτρεπε η απουσία χεριών  να μετατραπεί σε περιοριστικό παράγοντα.

Jessica Cox: Η γυναίκα που «πετά» με τα πόδια της!

Ένα δραστήριο παιδί- Ο σημαντικός ρόλος των γονέων

Οι γονείς της την έστειλαν από πολύ μικρή να μάθει χορό. Όταν έφτασε η στιγμή της πρώτης χορευτικής παράστασης ζήτησε από τη δασκάλα της να τη βάλει στην πίσω σειρά. Η δασκάλα χορού της απάντησε ότι εδώ δεν υπάρχει πίσω σειρά. Ανέβηκε στη σκηνή με τους άλλους μαθητές και όταν η παράσταση τελείωσε το χειροκρότημα που δέχτηκε ήταν τόσο δυνατό, που της έδωσε κουράγιο και αυτοπεποίθηση  και η μικρή Jessica συνέχισε να χορεύει για τα επόμενα 14 χρόνια.

Οι γονείς της προσπαθώντας  να την ενθαρρύνουν ακόμα περισσότερο  βρήκαν ένα δάσκαλο Taekwodo. Εκείνος όταν έμαθε για τη φυσική της κατάσταση δέχτηκε με χαρά να τη διδάξει, λέγοντας στους γονείς της πως σωματικά είναι ικανή να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη και πως μόνο η συμπεριφορά της θα μπορούσε να την κρατήσει πίσω.

Jessica Cox: Η γυναίκα που «πετά» με τα πόδια της!

Τα επιτεύγματά της Jessica

-Οι σπουδές στην Ψυχολογία

Τελειώνοντας το λύκειο αποφασίζει να σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Arizona. Μιλώντας για τις σπουδές της εξηγεί πως μέσα από την επιστήμη της Ψυχολογίας έμαθε πως ο τρόπος που σκέφτονται οι άνθρωποι έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις ζωές τους από τον οποιονδήποτε βιολογικό περιορισμό.

-Οι διακρίσεις στο Taekwodo

Στην ηλικία των 14 ετών η Jessica κερδίζει την πρώτη της Μαύρη Ζώνη από την διεθνή Ομοσπονδία Taekwodo.  Ως φοιτήτρια, η Jessica βρίσκει μια λέσχη Πολεμικών Τεχνών και συνεχίζει την εκπαίδευσή της. Οι δάσκαλοί της δημιουργούν ένα πρόγραμμα μαθημάτων το οποίο θα είναι προσιτό σε οποιονδήποτε μελλοντικό  μαθητή χωρίς χέρια. Η Jessica κερδίζει τη δεύτερη Μαύρη Ζώνη σε μια διαφορετική εκδοχή της εν λόγω πολεμικής τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Evelina Petriti,

Influence:

Storyteller