“Ηθικές” μπομπονιέρες με σκοπό

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου

Γνωρίζετε ότι φέτος είναι ο γάμος σας ή η βάφτιση του παιδιού σας, το ιστορικό του κινητού σας είναι γεμάτο ιστοσελίδες με μπομπονιέρες, οι μήνες περνούν και το άγχος αυξάνεται. Θέλετε κάτι γοητευτικό, κάτι χαριτωμένο, κάτι από γυαλι, κάτι στο χρώμα της λεβάντας αλλά αφού το βρείτε παραμένει ο παράγοντας κόστους.

Πώς θα σας φαινόταν αν τα έξοδα ήταν λιγότερα και ταυτόχρονα δίνονταν σε φιλοζωικές ή φιλανθρωπικές ομάδες;

Αν και αυτό που εύχομαι, θα ήταν κανένα παιδί και κανένα πλάσμα σε αυτόν τον κόσμο να μην χρειαζόταν διάσωση, τουλάχιστον επιλέγοντας να στηρίξουμε αυτές τις οργανώσεις αισθανόμαστε ότι η προσφορά μας έχει ένα σκοπό.

Χαμόγελο του παιδιού

Προσφέρουν μια γκάμα από μπομπονιερες, προσκλητήρια και άλλα απαραίτητα παρελκόμενα για το μυστήριο του γάμου ή της βάφτισης.

Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί ότι ενώ επιλέγετε κάτι τόσο σημαντικό, ταυτόχρονα στηρίζετε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

https://www.hamogelo.gr/gr/el/eshop/

Κιβωτός του κόσμου

Μπομπονιέρες φτιαγμένες από τα ίδια τα παιδιά και εθελοντές προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα διαβίωσης, εκπαίδευσης, στέγασης των παιδιών που έχουν ανάγκη. Ταυτόχρονα, μητέρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, επίσης έχουν βοηθηθεί από την Κιβωτό του κόσμου.

Προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα επιλογών, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.

https://www.kivotostoukosmou.org/el/nea/kivotos-volou/item/1213-oi-bomponieres-mas

Αρκτούρος

Μία από τις πιο εμπλουτισμένες φιλοζωικές ιστοσελίδες, προσφέροντας όχι μόνο ιδέες για μπομπονιέρες αλλά και παραμύθια, ρούχα, αξεσουάρ, εποχιακά ήδη μαζί με ότι άλλο μπορεί να σας περάσει από το μυαλό.

Ο Αρκτούρος, από τη γέννησή του το 1992, δίνει μάχη με τις αντίξοες συνθήκες που κυριαρχούν, προκειμένου να προστατεύσει την άγρια πανίδα της Ελλάδας.

Επιλέγοντας να αγοράσετε κάποιο ξύλινο αναμνηστικό για την μεγάλη ημέρα σας, δείχνετε τη βαθειά σας οικολογική συνείδηση επηρεάζοντας τους καλεσμένους σας να την υιοθετήσουν και εκείνοι.

https://www.arcturos.gr/gr/eshop/

WWF

Εάν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο για τη βάφτιση του μικρού σας, στο κατάστημα τις WWF θα βρείτε ορισμένες επιλογές για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας στηρίζοντας αυτή τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση.

Τι πιο όμορφο από το να συνυφαστεί η βάφτιση του παιδιού σας, με το μέλλον του πλανήτη μας;

https://www.wwf.gr//ti_mporeis_na_kaneis/ipostirikse_mas/vaptisi_kai_gamos/

Κουνελάκια προς υιοθεσία

Μια ομάδα που ίσως δεν έχετε ακούσει αλλά το έργο της είναι τεράστιο. Ειδικότερα την εποχή του Πάσχα, αγοράζονται κουνελάκια ως παιχνίδια για μικρά παιδιά, τα οποία καταλήγουν σε κάδους απορριμάτων, στο δρόμο, εγκαταλελειμμένα σε άλση.

Τα κουνελάκια επειδή έχουν χάσει τα ένστικτά τους ως άγρια ζώα μετά από τόσους αιώνες εξημέρωσης, δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και πεθαίνουν από άλλα ζώα, ασιτία και ασθένειες στο δρόμο.

Η ομάδα, έχοντας ανάγκη να καλύψει τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα των αδέσποτων κουνελιών, ξεκίνησε μια προσπάθεια φτιάχνοντας χειροποίητες οικολογικές μπομπονιέρες.

Αξίζει να έρθετε σε επαφή με την ομάδα, ειδικότερα αν είσαστε λάτρεις αυτών των αξιαγάπητων πλασμάτων.

https://m.facebook.com/adoptabunnygr/

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.