Ιστορίες τρόμου που αποτέλεσαν την βάση για θρυλικά θρίλερ!

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Τι μπορεί να κάνει μία ταινία τρόμου περισσότερο τρομακτική ή περισσότερο απολαυστική (για τους λάτρεις και μόνο); Μα φυσικά το να κρύβει πίσω της μία αληθινή ιστορία. Ορισμένα θρυλικά θρίλερ τα οποία μας κράτησαν ξάγρυπνους, έχουν βασιστεί σε φρικιαστικά γεγονότα.

The Conjuring

Ο Ed Warren και η σύζυγός του, ερευνητές παραφυσικών φαινομένων, καλούνται να μελετήσουν ένα απόκοσμο φαινόμενο από μία τρομοκρατημένη οικογένεια. ο Warren πέθανε το 2006 και η γυναίκα του δεν είναι πλέον σε θέση να διηγηθεί την ιστορία, γεγονός που καθιστά την επαλήθευση των γεγονότων δύσκολη, ωστόσο η ταινία πρέπει να βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα, σύμφωνα με Tony Spera, διευθυντή του οργανισμού που ίδρυσαν οι Warren το 1952. Τα «σκοτεινά» συμβάντα παρέμειναν αναλλοίωτα στην μεταφορά: «περίεργοι ήχοι, κρότοι, μουσικές, εικόνες φαντασμάτων και η παρουσία της μάγισσας ήταν όλα συμβάντα που έλαβαν χώρα στο σπίτι».

Eaten Alive

Το, κάπως παλιό, θρίλερ παρουσιάζει  την ιστορία ενός τεξανού ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, που σκοτώνει τους ενοίκους και ταΐζει τα πτώματά τους στον κροκόδειλό του, και στην πραγματικότητα παρουσιάζει την ιστορία του Joe Ball. Πρόκειται για έναν λαθρέμπορο ποτών, κατά συρροή δολοφόνο και ιδιοκτήτη του πανδοχείου Sociable Inn στο Elmendorf του. Ο Joe αυτοκτόνησε όταν η αστυνομία τον υποψιαζόταν για την εξαφάνιση της γυναίκας και της πρώην συντρόφου του, το 1938. Ο βοηθός του -και συνεργός του στα φονικά- οδήγησε τελικά τις έρευνες στα απομεινάρια των δύο γυναικών. Οι μαρτυρίες του υπαλλήλου του κάνουν λόγο για περισσότερες από 30 βασανιστικές δολοφονίες γυναικών, των οποίων οι σωροί δεν βρέθηκαν ποτέ, καθώς, όπως λέγεται, τάιζε τα πτώματα τους στους αλιγάτορές του

Primeval

Μπορεί να μην αναφέρεται σε εξωπραγματικά ή αφύσικα γεγονότα, αλλά η ταινία Primeval σίγουρα κατόρθωσε να προσφέρει πολλές στιγμές αγωνίας. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα ανθρώπων που στέλνεται στο Μπουρούντι για να αιχμαλωτίσει έναν τεράστιο κροκόδειλο 25 μέτρων. Φυσικά, τα 25 μέτρα αποτέλεσαν μία ακόμη κινηματογραφική υπερβολή, αλλά ο πραγματικός κροκόδειλος, μεγέθους 6 μέτρων, δεν φαίνεται λιγότερο τρομακτικός. Ο “Gustaave”, όπως ονομάστηκε, κατασπάραξε εκατοντάδες κατοίκους στο Μπουρουντί, και η ιστορία του καταγράφηκε από το National Geographic.

The Exorcist

Στο θρυλικό φιλμ ένα 12χρονο κορίτσι καταλαμβάνεται από δαιμόνια και δύο ιερείς επιφορτίζονται με τον εξορκισμό τους. Σύμφωνα με τον Brian Dunning, η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία αγοριού του 1949, στο οποίο δόθηκε το ψευδώνυμο «Robbie Mannheim» (ή «Roland Doe»), ο οποίος επιβίωσε ωστόσο από τον εξορκισμό και συνέχισε τη ζωή του, καθώς η δαιμονική περιπέτειά του ήταν σαφώς λιγότερο δραματική από την ταινία…

The Exorcism Of Emily Rose

Μπορεί ο Robbie Mannheim να επιβίωσε του εξορκισμού του, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με την άτυχη Anneliese Michel. Στην ταινία «Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ» παρακολουθούμε τη δίκη του Richard Moore, ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο ενός κοριτσιού όταν ο εξορκισμός έλαβε λάθος τροπή. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Brian Dunning, το σενάριο παρουσιάζει πραγματικά γεγονότα, αφού βασίζεται σε υπόθεση που συνέβη το 1976. Η νεαρή Anneliese Michel πέθανε από πείνα και αφυδάτωση έπειτα από μήνες εντατικού εξορκισμού από δύο καθολικούς ιερείς. Η κοπέλα ήταν ψυχιατρική ασθενής και έπασχε από σχιζοφρένεια, την οποία οι θρήσκοι γονείς της δεν μπορούσαν να αποδεχτούν. Και οι ίδιοι οι γονείς και οι ιερείς καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία. Το μοναδικό θετικό ήταν ότι η υπόθεση ανάγκασε την Καθολική Εκκλησία να αναμορφώσει κομμάτια της ιεροτελεστίας του εξορκισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr