Ισιώστε τα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέφετε

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Η φροντίδα των μαλλιών είναι μια δύσκολη και εξουθενωτική διαδικασία. Ιδίως για τις γυναίκες που η περιποίηση των μαλλιών τους είναι το Α και το Ω. Όταν πρόκειται όμως για τα μαλλιά και την ομορφιά, υπάρχουν πολλών ειδών αξεσουάρ και gadgets που διαφέρουν, διότι δεν είναι όλα εξίσου καλά στο να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή. Παρακάτω θα δείτε τι επηρεάζει αρνητικά την υγεία των μαλλιών σας και ποια είναι η εναλλακτική λύση.

Προστατέψτε την ρίζα

Η κορυφαία συμβουλή είναι να προστατεύετε τις ρίζες σας, μια από τις πιο εύθραυστες περιοχές του δέρματος που έχετε σε ολόκληρο το σώμα σας. Εάν εκθέσετε αυτό το σημείο στην υψηλή θερμότητα της πρέσας, μπορεί να προκαλέσετε εγκαύματα, ξηρότητα κ.α. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή της κεφαλής σας, υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ξεμπλέξτε τα μαλλιά σας

Όταν τα μαλλιά είναι μπερδεμένα και προσπαθείτε να τα ισιώσετε χωρίς να τα βουρτσίσετε, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τα σπάσετε. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μαλλιά σας είναι πολύ μπερδεμένα. Είναι οδυνηρό, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια πραγματική ζημιά. Γι’ αυτό χτενίστε τα μαλλιά σας καλά πριν τα ισιώσετε έτσι ώστε να αποτρέψετε τους κόμπους, κάτι που κάνει την τρίχα σας να σπάει πολύ πιο εύκολα.
Αυτή η συμβουλή ισχύει για όλους τους τύπους μαλλιών. Όλα τα μαλλιά μπερδεύονται εύκολα ιδιαίτερα μετά το λούσιμο, την άσκηση ή τον ύπνο.

Αποκτήσετε ένα ποιοτικό ισιωτικό μαλλιών

Όταν πρόκειται για εργαλεία ομορφιάς, να επιλέγετε το καλύτερο για τον εαυτό σας, επειδή η ποιότητα έρχεται πάντα πρώτη. Υπάρχουν πολλών ειδών μοντέλα σε διάφορες τιμές και όλα τα στυλ. Ωστόσο, μην παρασυρθείτε να επιλέξετε με κριτήριο μόνο την τιμή, αλλά κυρίως τα χαρακτηριστικά τους. Να διαλέξετε ένα ισιωτικό που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία. Μην ξεχνάτε ότι η υγεία των μαλλιών σας έρχεται πάντα πρώτη.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr