Ιριδολογία: το μυστικό όπλο που προβλέπει τις ασθένειες

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει στη διάθεσή του δεκάδες μέσα προκειμένου να δώσει φως στα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν. Ένα από αυτά τα μέσα είναι και η ιριδολογία που όχι μόνο μπορεί να φανερώσει κάποια πάθηση, αλλά μπορεί ακόμα και να την προβλέψει πριν ακόμα αυτή εκδηλωθεί.

Πρόκειται για μια μέθοδο εναλλακτικής ιατρικής που έχει τόσο οπαδούς όσο και πολέμιους. Αυτό που κάνει είναι ότι εξετάζει την ίριδα του ματιού, ώστε να διερευνήσει τυχόν γενετικές προδιαθέσεις σε συγκεκριμένες παθήσεις. Υποστηρίζει ότι κάθε όργανο του σώματος αντιστοιχεί και σε κάποιο σημείο της ίριδας (όπως συμβαίνει και με τη ρεφλεξολογία όπου το πέλμα παίζει το ρόλο της ίριδας).

Ιριδολογία: το μυστικό όπλο που προβλέπει τις ασθένειες

Ο ιριδολόγος μέσω του ιριδοσκοπίου, που μοιάζει πολύ με τα μηχανήματα του οφθαλμιάτρου, αναλύει τους σχηματισμούς και τις αλλοιώσεις του χρώματος και της υφής της ίριδας του εκάστοτε ασθενούς και με βάση κάποια αντικειμενικά κριτήρια βγάζει συμπεράσματα για την κατάσταση του οργανισμού, τις αδυναμίες και τις σχέσεις των ζωτικών οργάνων μεταξύ τους. Ακούγεται περίπλοκο και είναι γιατί οι αλλοιώσεις αυτές δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι, αλλά εμφανίζονται με τη μορφή κουκίδων.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φακοί επαφής: Κίνδυνοι και κανόνες υγιεινής

______________________

Η ιριδοσκόπηση μπορεί εκτός από την παρούσα κατάσταση του οργανισμού να φανερώσει το ιατρικό ιστορικό, την κληρονομική προδιάθεση και τις ασθένειες που θα εκδηλωθούν στο μέλλον, ακόμα κι αν δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής κανένα σύμπτωμα. Επόμενο είναι λοιπόν ότι μπορεί να εμποδίσει ή να αναστείλει την εκδήλωση κάποιας ασθένειας σοβαρής ή μη ή να παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πάθησης που ήδη υπάρχει. Μπορεί ακόμα να είναι σε θέση να συνάγει συμπεράσματα για τη σωστή θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί ή αν ήδη ακολουθείται κάποια, να κρίνει αν είναι η κατάλληλη ή όχι. Με λίγα λόγια, η ιριδολογία καταφέρνει να συνδυάζει την εναλλακτική με την παραδοσιακή ιατρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Executive Diploma in Marketing Management…