Ιππασία στο χιόνι

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Κάθε Φεβρουάριο η παγωμένη λίμνη του St. Moriz αποτελεί την μεγαλύτερη παγωμένη και μοναδική πίστα αγώνων ιππασίας, με πάνω από 30.000 θεατές.

Το παγκοσμίως γνωστό White Turf φεστιβάλ ιππασίας, είναι το πιο παγωμένο φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και όμως έχει αποτελέσει παράδοση στην Ελβετία, αφού γίνεται συνεχόμενα από το 1906. Μια φορά μόνο, το φεστιβάλ είχε ακυρωθεί, τον χειμώνα του 1964, λόγω δύσκολων συνθήκων.

Ιππείς από όλον τον κόσμο μαζεύονται κάθε χρόνο στο σαλέ για να δουν το μοναδικό στο είδος του αυτό θέαμα, να ακούσουν ζωντανή μουσική και να φάνε!

Μέσα στις τέντες που έχουν στηθεί για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες του, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει διαφορετικά είδη live μουσικής από διαφορετικούς καλλιτέχνες, να γευτεί τα δεκάδες είδη φαγητών που παρέχονται στο πρόγραμμα, να ψωνίσει στα μαγαζιά, εξοπλισμό και ρούχα ειδικά για το χιόνι αλλά και να βρει ειδικό χώρο φύλαξης και διασκέδασης των παιδιών, εφόσον μιλάμε για μια οικογένεια.

Πάνω από 200 εθελοντές, περιλαμβανομένων γνωστών τοπικών και διεθνώς γνωστών διασημοτήτων, ιππείς, επιχειρηματικές αλλά και πολιτικοί, βοηθούν ώστε να στεφθεί με επιτυχία το τριήμερο αυτό φεστιβάλ, που αποτελεί το Highlight του χειμώνα στην Ελβετία.

Οι γνωστές εταιρίες Credit Suisse (Switzerland) AG, BMW (Switzerland) AG and LONGINES αποτελούν τους τρεις βασικότερους σπόνσορες του φεστιβάλ.

Επιπλέον, όπως αλλιώς είναι γνωστό, το Πρωτάθλημα ιππασίας στην Ευρώπη φυσικά παρέχει στους επισκέπτες του αναμνηστικά δώρα, διαγωνισμούς και πλουσιοπάροχες διακοπές από την λοταρία, αλλά και στον νικητή της κούρσας το χρηματικό έπαθλο των 12.000 ευρώ!

Αν είσαι, λοιπόν, θαυμαστής της ιππασίας, ή απλά ψάχνεις το διαφορετικό, τότε το White Turf Festival είναι το σωστό μέρος για σένα!

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.