Ερμηνεύστε τη γλώσσα του σώματος

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου

Updated article

Η γλώσσα του σώματος μιλάει πριν από εσάς για εσάς και μετά από εσάς για εσάς. Συχνά λέει διαφορετικά πράγματα από αυτά που λέτε εσείς με τα λόγια. Όποιος ξέρει να διαβάζει τη γλώσσα του σώματος των άλλων, αποκτάει ένα ισχυρό πλεονέκτημα, καθώς δεν θα δίνει την ευκαιρία να τον κοροϊδεύουν με ψέματα. Πώς ξεχωρίζουμε το ψέμα, πώς διακρίνουμε το φλερτ στο άλλο φύλο…και άλλα πολλά, είναι δυνατότητες που μας προσφέρει η γνώση στη γλώσσα του σώματος. Θέλετε να μάθετε να την ερμηνεύετε;

Ξέρατε ότι μόλις το 7% της ανθρώπινης επικοινωνίας «συμβαίνει» με τα λόγια; Τα υπόλοιπα μηνύματα που στέλνουμε, εκούσια ή ακούσια, εκπέμπονται από τη γλώσσα του σώματος. Οι χειρονομίες, η στάση, οι εκφράσεις του προσώπου, ο τόνος της φωνής μπορούν να «μιλήσουν» χωρίς καν να το καταλάβουμε…

Λες ψέματα;

Πολλές φορές αναρωτιέστε αν ο συνομιλητής σας είναι όντως ειλικρινής. Την επόμενη φορά που θα έχετε αμφιβολίες παρατηρήστε το πρόσωπό του. Μήπως όταν σας μιλάει τρίβει τη μύτη του; Αν ναι, τότε κάτι σας κρύβει. Όταν κάποιος ψεύδεται, περισσότερο αίμα  πηγαίνει στη μύτη. Το επιπλέον αίμα του δημιουργεί κνησμό!

Τα μάτια είναι ένα ακόμη πολύ καλό παράδειγμα. Οι περισσότεροι από μας σίγουρα θα περιμένουμε πως αν κάποιος μας λέει ψέματα, δεν θα μας κοιτάξει στα μάτια. Όμως ένας πολύ καλός ψεύτης σίγουρα μπορεί να κρυφτεί. Ένας τρόπος για να είστε περισσότερο σίγουροι είναι η κόρη των ματιών. Αν μεγαλώνει, αυτό σημαίνει πως ο συνομιλητής σας κάτι προσπαθεί να κρύψει.

Το φλερτ του σώματος

Οι άντρες και οι γυναίκες όταν ενδιαφέρονται για κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου, το δείχνουν κυρίως με το σώμα τους.

Γυναίκες

Οι γυναίκες έχουν το συνήθειο να γέρνουν προς το μέρος του άντρα που τις ενδιαφέρει. Αποκαλύπτουν μέρος του λαιμού τους, όπως επίσης τους καρπούς και τις παλάμες τους. Η περιοχή του καρπού θεωρείται από παλιά σαν μια από τις πολύ ερωτικές περιοχές του σώματος.

Αν μια γυναίκα διατηρήσει μεγάλη οπτική επαφή μαζί σας και παίζει με τα μαλλιά της ή με στρογγυλά αντικείμενα, όπως η βάση ενός ποτηριού, τότε σίγουρα δεν περνάτε αδιάφορος. Άλλη μια χαρακτηριστική κίνηση είναι η πλάγια ματιά πάνω από σηκωμένους ώμους.

Άντρες

Αν αντιγράφει ασυναίσθητα τις κινήσεις σας, και τα γόνατα, τα πέλματα και οι ώμοι του είναι στραμμένα πάνω σας, τότε σίγουρα υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Συνήθως οι άντρες χρησιμοποιούν βλέμμα οικειότητας, κρατώντας τη ματιά τους για ένα δέκατο του δευτερολέπτου παραπάνω από το κανονικό. Αν όντως ενδιαφέρεται πραγματικά θα διασταλούν οι κόρες των ματιών του.

Η πιο επιθετική σεξουαλική χειρονομία που μπορεί να κάνει ένας άντρας, είναι να έχει το ένα χέρι στη τσέπη, με το ένα δάχτυλο να εξέχει ή να χτυπά τα δάχτυλα στη ζώνη του. Μ’ αυτό τον τρόπο προβάλλει τη γεννητική του περιοχή.

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr