Τατουάζ στα χείλη ή αλλιώς ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών

Συντάκτης: Άννα Τελμάνοβα, Permanent make-up artist

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών είναι μια μορφή χρωματισμού με τη μέθοδο της δερματοστιξίας ή αλλιώς τατουάζ. Χρησιμοποιώντας μία δονούμενη βελόνα, ο τεχνικός θα εφαρμόσει τη χρωστική ουσία στο άνω στρώμα του δέρματός μας. Είναι μια διαδικασία ανώδυνη καθώς εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα στη περιοχή που θα επέμβουμε, χωρίς τραυματισμούς και πρηξίματα διάρκειας περίπου 1,5 με 2 ώρες. To αποτέλεσμα έχει κατά μέσο όρο διάρκεια από 3 έως 5 έτη.

Γιατί συνίσταται ένα τατουάζ χειλιών

Ένα τατουάζ στα χείλη μπορεί να δώσει ένα τέλειο σχήμα στην γραμμή των χειλιών, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ουλές ή ασυμμετρίες, αλλά ακόμα πιο απλά όταν θέλετε να είστε πάντα μακιγιαρισμένη. Επιλέγουμε ένα πρωινό μακιγιάζ σε απαλούς τόνους για ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα. Δεν συνίσταται να γίνει μόνο περίγραμμα χειλιών καθώς θα πρέπει να πάντα να το «γεμίζετε » με κραγιόν, σε διαφορετική περίπτωση τα χείλη σας θα φαίνονται ξεθωριασμένα. Επιπλέον θα τονιστούν οι όποιες ρυτίδες υπάρχουν και φυσικά στην περίπτωση αυτή δεν μιλάμε για ημιμόνιμο μακιγιάζ.

Tα πλεονεκτήματα του ημιμόνιμου μακιγιάζ

Ενθαρρύνουμε το ημιμόνιμο μακιγιάζ γιατί είμαστε πάντα περιποιημένες, δεν φεύγει με το νερό, με την εφίδρωση και επιπλέον δεν προκαλεί γήρανση και σχηματισμό ρυτίδων στη περιοχή των χειλιών από το συχνό βάψιμο – ξεβάψιμο. Επίσης αποφεύγουμε την απορρόφηση του επικίνδυνου μολύβδου που περιέχουν τα κραγιόν. Τέλος δεν αφήνουμε αντιαισθητικά σημάδια από κραγιόν σε ποτήρια, πιρούνια, ρούχα ή ακόμα πιο συχνά όταν φιλάμε κάποιον.

Προσοχή στην επιλογή

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ή τα καλλωπιστικά τατουάζ, είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα του κλάδου της υγείας και της ομορφιάς, γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή τεχνικού που θα κάνει την εφαρμογή. Μιλάμε για το πρόσωπό μας, την πρώτη εντύπωση που λαμβάνει κάποιος για εμάς και κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο στην εμφάνιση μας και κατ’ επέκταση στην ψυχολογία μας. Το λάθος μπορεί να διορθωθεί αλλά στη περίπτωση αυτή μιλάμε για μια επώδυνη και δαπανηρή διαδικασία γι αυτό λοιπόν προσοχή!

Συντάκτης: Άννα Τελμάνοβα, Permanent make-up artist

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.