Ημερήσιο οικο-λογικό πρόγραμμα ωμοφαγικής διατροφής

Συντάκτης: Flowmagazine

Φυσικές-υγιεινές τροφές είναι μόνο οι τροφές στις οποίες δεν έχει επέλθει καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους. Αυτός θεωρείται ο οικο-λογικός ορισμός της φυσικής τροφής και  στο άρθρο μας θα βρείτε μια τυπική ημέρα ωμοφαγίας.

Το φάρμακό μας είναι η τροφή μας και ο ίδιος ο Ιπποκράτης, ο «πατέρας της Ιατρικής» υποστήριζε ότι «Φύσις Νόσων Ιατρός» όταν ζούμε οικολογικά και τρεφόμαστε με βάση ποιοτικές φυσικές τροφές. 

Ακολουθεί το πρόγραμμα μιας ωμοφαγικής διατροφής, που όμως μπορεί να λειτουργήσει και ως αποτοξινωτικό «διάλειμμα».

Το πρωί με ξυπνάς με…λεμόνι!

Την ώρα που σηκωνόμαστε ξεκινάμε με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με ένα λεμόνι. Μετά από μισή ώρα, 1-2 ποτήρια τσάι από βότανα και μετά από μισή ώρα φρούτα εποχής.

Πρωινό: Ξηρούς καρπούς (φρέσκοι, άψητοι, ανάλατοι) με φρούτα ή λαχανικά, ελιές κ.α. Μετά από 2 ώρες φρούτα εποχής.

Μεσημέρι: Οικολογική σαλάτα που θα περιλαμβάνει λάχανο ή μαρούλι, καρότα, παντζάρι, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο κρεμμύδι, ρόκα, δυόσμο ή βασιλικό, φλούδες από λεμόνι, φύτρα από όσπρια ή από δημητριακά (φακές, ρεβίθια, σιτάρι 3Α κ.α.) και μερικές ελιές. Στη σαλάτα προσθέτουμε μια πλούσια σάλτσα από λάδι, λεμόνι, ρίγανη, αβοκάντο και χυμό από λαχανικά (καρότο, μαϊντανό ,παντζάρι, λάχανό κ.α.), ώστε η σαλάτα να μετατραπεί σε ένα χυλό ή μια σούπα. 

Εάν ή εργασία που κάνουμε είναι χειρωνακτική ή δεν χορταίνουμε εύκολα προσθέτουμε και μερικά μουσκεμένα καρύδια (5-10) που τα σπάμε την στιγμή που τα τρώμε.

Μετά από 2-3 ώρες

Απόγευμα: 1-2 ποτήρια τσάι από μουσκεμένα βότανα με λεμόνι με βιολογική ζάχαρη, μετά μισή ώρα φρέσκα φρούτα εποχής.

Βράδυ: Οικολογική σαλάτα όπως φάγαμε το μεσημέρι ή ξηρούς καρπούς με λαχανικά ή ξηρά φρούτα (σταφίδες, σύκα, χουρμάδες κ.α.) ή φρέσκα φρούτα (μήλα, αχλάδια) εκτός πεπόνι και καρπούζι, που τρώγονται χωριστά και μόνα τους. 

Κάποιοι γενικοί κανόνες

  • Να μην περιμένουμε να έρθει το μεσημέρι ή το βράδυ για να φάμε.
  • Να έχουμε πάντα μαζί μας φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς και όταν νιώθουμε πείνα να τρώμε.
  • Να τρώμε πολλές φορές και από μικρές ποσότητες.
  • Το ψωμί, το κρέας και το ψάρι να τα αντικαθιστούμε με τα καρύδια και τους άλλους ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί περιέχουν 50% λάδι ανεπεξέργαστο, άθερμο με πολλές θερμίδες που δεν παχαίνουν. Επίσης περιέχουν μεγάλες ποσότητες σε πρωτεΐνες με όλα τα αμινοξέα, υδατάνθρακες, βιταμίνες μέταλλα, λιπαρά οξέα Ω3 κι άλλα συστατικά, πολύ περισσότερα απ’ότι περιέχουν καθημερινέ,ς αφύσικες, μαγειρεμένες τροφές. Για παράδειγμα οι φακές περιέχουν 60% υδατάνθρακες και 25% πρωτεΐνες, ενώ το κρέας διαθέτει ποσοστό 0% σευδατάνθρακες και 20% σε πρωτεΐνες.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…