IKION Eco Boutique Hotel: ένα ξενοδοχείο που μας κέρδισε με τον μοναδικό χαρακτήρα του

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Χτισμένο σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Βόρειων Σποράδων, την Αλόννησο, ανακαλύψαμε το IKION Eco Boutique Hotel. Πήρε το όνομά του από την αρχαία ονομασία του νησιού (ΙΚΟΣ). Το 2023 ανέλαβε η τρίτη γενιά, οπότε μιλάμε για οικογενειακή υπόθεση. 

IKION Eco Boutique Hotel: ένα ξενοδοχείο που μας κέρδισε με τον μοναδικό χαρακτήρα του

Το IKION ECO Boutique Hotel είναι χτισμένο στο οικολογικότερο νησί της Ελλάδας, την Αλόννησο. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα, το Πατητήρι, 500 μέτρα από το λιμάνι και 200 μέτρα από την παραλία Ρουσούμ Γιαλός. Ανακαινίστηκε πρόσφατα, υιοθετώντας κατευθυντήριες γραμμές πράσινου ξενοδοχείου, ώστε να εξασφαλισθεί ένα ασφαλές μη τοξικό και ενεργειακά αποδοτικό περιβάλλον για τους πελάτες του.

Το ΙΚΙΟΝ με σεβασμό και ευαισθησία προς το περιβάλλον της Αλοννήσου που έχει αναγνωρισθεί ως σύμβολο της παγκόσμιας οικολογίας, επαναπροσδιορίζει την λειτουργία του με κατεύθυνση προς την ανάπτυξη των πράσινων ενεργειών, λειτουργιών και δραστηριοτήτων. 

Ως boutique ξενοδοχείο, το ΙΚΙΟΝ ECO είναι πάντα ατομικό (απευθύνεται μόνο σε μεμονωμένους πελάτες, όχι Πρακτορεία) και επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών σε ένα άνετο, φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον, έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά διαφοροποιημένο από τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων αλυσίδων. Παρέχει προσωποιημένες υπηρεσίες για να καλύψει τις ανάγκες και του πιο εκλεκτικού πελάτη. Αυτό είναι η ουσία ενός boutique ξενοδοχείου, πέρα από το καλαίσθητο design του.

IKION Eco Boutique Hotel: ένα ξενοδοχείο που μας κέρδισε με τον μοναδικό χαρακτήρα του

Ο οικολογικός του χαρακτήρας 

Το ΙΚΙΟΝ ξεχωρίζει πολύ ανάμεσα σε άλλα ξενοδοχεία και boutique hotels για τον «πράσινο» και οικολογικό του χαρακτήρα. Είναι ένα boutique hotel με υψηλή οικολογική συνείδηση και το προσωπικό προσφέρει στους πελάτες συμβουλές οικολογικής αφύπνισης, καθώς και πληροφορίες για την βιοποικιλότητα του νησιού. 

Πιο συγκεκριμένα οι πράσινες πρακτικές τους που ξεχωρίσαμε είναι ότι στο μπάνιο θα βρείτε οικολογικά και βιολογικά καλλυντικά, στο δωμάτιο χρησιμοποιούνται στρώματα και μαξιλάρια COCO MAT και οι χώροι καθαρίζονται αυστηρά με μη τοξικά καθαριστικά και απορρυπαντικά. 

Αξίζει να σταθούμε και να θαυμάσουμε τους όμορφους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου και να σημειώσουμε ότι οι χώροι είναι βαμμένοι με οικολογικά χρώματα, οι κήποι συντηρούνται με ελάχιστα χημικά και δεν γίνεται χρήση ζιζανιοκτόνων. 

Η εξοικονόμηση ενέργειας ως κομμάτι της φιλοσοφίας και της λειτουργίας του 

Το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε πρόσφατα, υιοθετώντας αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές πράσινου ξενοδοχείου, ώστε να εξασφαλισθεί ένα ασφαλές μη τοξικό και ενεργειακά αποδοτικό περιβάλλον για τους πελάτες του.

IKION Eco Boutique Hotel: ένα ξενοδοχείο που μας κέρδισε με τον μοναδικό χαρακτήρα του

Μερικές από τις «πράσινες» λειτουργίες του: 

  • Τριπλά θερμοηχομονωτικοί υαλοπίνακες
  • Ανακύκλωση μπαταριών και λαμπτήρων, χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού, χρησιμοποιημένων σαπουνιών και λαδιών μαγειρικής
  • Ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και LED
  • Θέρμανση νερού από ηλιακά συστήματα
  • Στέγνωμα λινών στον ήλιο
  • Δεξαμενές συλλογής βρόχινου νερού
  • Βρύσες χαμηλής ροής νερού

Το πρωινό

Το πρωινό στο IKION Eco είναι μια τελετουργία, μια και μπορείς να επιλέξεις από ένα τεράστιο μενού το προηγούμενο βράδυ, αποφασίζοντας και την ώρα που επιθυμείς, ώστε να σου σερβιριστεί φρέσκο και ζεστό. Μπορείς παράλληλα να επιλέξεις αν θα το γευτείς στην μικρή αυλή κάτω από την τεράστια λεμονιά ή στον όμορφο κήπο με θέα τη θάλασσα ή ακόμα και στο μπαλκόνι του δωματίου σου. Έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάζεις κάθε μέρα νέες γεύσεις με ένα εξαιρετικό σέρβις και να περιμένεις με ανυπομονησία το επόμενο πρωινό. 

IKION Eco Boutique Hotel: ένα ξενοδοχείο που μας κέρδισε με τον μοναδικό χαρακτήρα του

Φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού, όπως και κάθε είδους καφές ή ρόφημα, χωριάτικο ψωμί, σπιτικά κέικ, τηγανίτες, παραδοσιακές πίτες, χειροποίητες βιολογικές μαρμελάδες, φρέσκα αυγά, στραγγιστό γιαούρτι, καθώς και φρέσκες φρουτοσαλάτες είναι στην ημερήσια διάταξη και φέρνουν το IKION ECO στην καρδιά των προτιμήσεων των επισκεπτών του νησιού. 

Οι άνθρωποι και οι παροχές

Το ΙΚΙΟΝ ξεχωρίζει όχι μόνο για όσα προαναφέραμε, αλλά και για τους ανθρώπους που το απαρτίζουν. Όλοι όσοι δουλεύουν εκεί είναι ευγενικοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν άμεσα τους φιλοξενούμενους και υπάρχει πολύ φιλική διάθεση. Θα ακούσετε πολλούς που επιλέγουν το συγκεκριμένο κατάλυμα για δεκάδες φορές, γιατί έχουν μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και νιώθουν σαν στο σπίτι τους. 

IKION Eco Boutique Hotel: ένα ξενοδοχείο που μας κέρδισε με τον μοναδικό χαρακτήρα του

Ακόμα και στις κριτικές που επιλέγουν να κάνουν όσοι έχουν μείνει στο ΙΚΙΟΝ θα δείτε ότι υπάρχει μεγάλη συμπάθεια στο πρόσωπο της ιδιοκτήτριας, υψηλή ικανοποίηση ως προς τις παροχές και την εξυπηρέτηση και αυτό που σίγουρα μένει στους περισσότερους είναι το πρωινό!

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.