Δροσερό, ανάλαφρο frozen yogurt κεράσι. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο παγωμένο γλύκισμα για όλες τις ώρες, για όλη την οικογένεια …
Υγιεινό παγωτό χωρίς ζάχαρη με γιαούρτι και φράουλες
Θες να απολαύσεις παγωτό χωρίς τύψεις;
Αυτή η πανεύκολη και υγιεινή συνταγή παγωτού με γιαούρτι και φράουλες είναι δροσερή, φυσικά γλυκιά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Έτοιμη σε λίγα λεπτά και ιδανική για μικρούς και μεγάλους!
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 2 φλιτζάνια κατεψυγμένες φράουλες
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2% ή 5%
- 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Τοποθέτησε τις κατεψυγμένες φράουλες, το γιαούρτι, το μέλι (αν χρησιμοποιήσεις), τη βανίλια και το αλάτι σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.
- Χτύπα τα υλικά μέχρι να πάρεις μια λεία και κρεμώδη υφή (σαν παγωτό).
- Μπορείς να το σερβίρεις αμέσως ή να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη για 1-2 ώρες ώστε να γίνει πιο σφιχτό.
- Σέρβιρε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή λίγο τριμμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αν θέλεις.
Γιατί να το δοκιμάσεις:
- Είναι χωρίς ζάχαρη (με φυσικά γλυκαντικά)
- Πλούσιο σε πρωτεΐνη από το γιαούρτι
- Έχει λιγότερες θερμίδες από τα τυπικά παγωτά
- Περιέχει προβιοτικά που ωφελούν την πέψη
- Έχει φυσική γλυκύτητα από τις φράουλες και το μέλι
Δείτε ακόμα: Οι 5 ιδανικότεροι γευστικοί συνδυασμοί για να απολαύσουμε το γιαούρτι
Extra tip:
Αν θέλεις ακόμα πιο παγωμένο αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις το γιαούρτι στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν το χτυπήσεις.