Υγιεινό παγωτό χωρίς ζάχαρη με γιαούρτι και φράουλες

Συντάκτης: Flowmagazine

Θες να απολαύσεις παγωτό χωρίς τύψεις; 

Αυτή η πανεύκολη και υγιεινή συνταγή παγωτού με γιαούρτι και φράουλες είναι δροσερή, φυσικά γλυκιά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Έτοιμη σε λίγα λεπτά και ιδανική για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένες φράουλες
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2% ή 5%
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Τοποθέτησε τις κατεψυγμένες φράουλες, το γιαούρτι, το μέλι (αν χρησιμοποιήσεις), τη βανίλια και το αλάτι σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Χτύπα τα υλικά μέχρι να πάρεις μια λεία και κρεμώδη υφή (σαν παγωτό).
  3. Μπορείς να το σερβίρεις αμέσως ή να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη για 1-2 ώρες ώστε να γίνει πιο σφιχτό.
  4. Σέρβιρε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή λίγο τριμμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αν θέλεις.

Γιατί να το δοκιμάσεις:

  • Είναι χωρίς ζάχαρη (με φυσικά γλυκαντικά)
  • Πλούσιο σε πρωτεΐνη από το γιαούρτι
  • Έχει λιγότερες θερμίδες από τα τυπικά παγωτά
  • Περιέχει προβιοτικά που ωφελούν την πέψη
  • Έχει φυσική γλυκύτητα από τις φράουλες και το μέλι

Δείτε ακόμα: Οι 5 ιδανικότεροι γευστικοί συνδυασμοί για να απολαύσουμε το γιαούρτι 

Extra tip:

Αν θέλεις ακόμα πιο παγωμένο αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις το γιαούρτι στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν το χτυπήσεις.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…