Ιδέες για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Συντάκτης: Άννα Κουτσοκώστα, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Τα Χριστούγεννα έρχονται και πρέπει να τα ζήσουμε στο έπακρο! Ακόμα και στο σπίτι με την καλύτερη διάθεση και λίγη παρέα, μπορούμε να διασκεδάσουμε το ίδιο όμορφα.
Αλλά, ακόμα και αν δεν είναι δυνατό να έχουμε παρέα στο σπίτι, η τεχνολογία έχει φροντίσει και γι’ αυτό.

Σίγουρα, τα παιδιά θα ξετρελαθούν με την ιδέα να δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά στολίδια για το δέντρο. Τι καλύτερο, άλλωστε, από μια ακόμη οικογενειακή στιγμή;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 7 δραστηριότητες για τα Χριστούγεννα… μαζί με τα παιδιά σας!


Ιδέες για κατασκευή στολιδιών

1) Στολίδια από ζυμάρι: Θα χρειαστείτε 3/4 έως 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι αλάτι και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Ζυμώστε, κόψτε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και ψήστε στον φούρνο στους 80-90 βαθμούς, σε λειτουργία αέρα, να ξεραθούν για περίπου 2 με 3 ώρες.

2) Αφρολέξ και ξερό ψωμί: Αυτό το υλικό μπορεί να κάνει θαύματα. Κόψτε τα σχέδια που θέλετε, φτιάξτε μια τρύπα με ένα ψαλίδι και περάστε μια κλωστή. Είναι έτοιμα για στόλισμα.

3) Υφασμάτινα στολίδια: Σχεδιάστε αστεράκια, καρδιές και δέντρα σε ένα διπλό ύφασμα. Κόψτε διπλό το σχέδιο και γεμίστε το με βαμβάκι. Τέλος, ράψτε όλες τις άκρες. Με κόλλα σιλικόνης κολλήστε ένα σκοινάκι και τοποθετήστε το σε εμφανή θέση στο δέντρο σας.

4) Στολίδια από τσόχα: Άλλο ένα υλικό που το βρίσκουμε και σε μέγεθος Α4 για καλύτερη χρήση. Κόψτε χιονονιφάδες και φτιάξτε χιονάνθρωπο. Κολλήστε του κασκόλ και σκούφο από την τσόχα. Ένα κομμάτι τσόχα, ισχυρή κόλλα και έχετε έτοιμα τα πιο χαρούμενα στολίδια.

5) Απλές διάφανες μπάλες: Γεμίστε τις μπάλες με χρυσόσκονη. Βάψτε το εξωτερικό τους με νερομπογιές.

6) Τα στρογγυλά βαμβάκια ντεμακιγιάζ μπορούν να έχουν κι άλλη χρήση. Ενώστε δύο και φτιάξτε έναν χιονάνθρωπο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DIY φωτιστικά και χριστουγεννιάτικα στολίδια

Συντάκτης: Άννα Κουτσοκώστα, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Influence:

Στόχος μου ως παιδαγωγός είναι να προσφέρω στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για να διαμορφώσουν, με παιδεία, την προσωπικότητά τους…