Έφτιαξα ένα χορταστικό σάντουιτς, έμπνευση της στιγμής με ψητές μελιτζάνες, ψητά κολοκυθάκια, ρόκα, ντομάτα. Επέλεξα μια μικρή μπαγκέτα πολύσπορο και …
Ιδέες για πρωτότυπα σάντουιτς
Το σάντουιτς είναι χωρίς αμφιβολία το πιο εύκολο γεύμα που μπορεί να φτιάξει κανείς κι ένα από τα πιο νόστιμα! Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν άπειρες παραλλαγές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.
Πάμε να δούμε μερικές ιδέες για τέλεια σάντουιτς, που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε να τα δοκιμάσετε.
Σάντουιτς με καραμελωμένο κρεμμύδι, μετσοβόνε και καρύδια
Υλικά:
1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
2-3 λεπτές φέτες μετσοβόνε
25 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
2-3 καθαρισμένα καρύδια
Ψωμί της επιλογής σας (συνίσταται ολικής άλεσης ή πολύσπορο)
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή ένταση λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι επί 12 περίπου λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Όταν έχει μαραθεί αρκετά και πάρει χρώμα ρίχνετε την κρέμα μπαλσάμικο, ανακατεύετε και αφαιρείτε απ’ το μάτι.
Γεμίζετε το σάντουιτς και το βάζετε σε τοστιέρα ή στο φούρνο να λιώσει λίγο το μετσοβόνε.
Σάντουιτς με σολομό, cream cheese και ρόκα
Υλικά:
1-2 φέτες καπνιστού σολομού (προαιρετικά μερικές σταγόνες λεμονιού και φρέσκο πιπέρι πάνω στον σολομό)
τυρί κρέμα απλό
2 φύλλα ρόκας κομμένα
½ κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Ψωμί της επιλογής σας (συνίσταται μπριός ή πρέτσελ, αλλά ταιριάζει και μαύρο γερμανικό πολύσπορο)
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το ψωμί στη μέση και τοποθετούμε τα υλικά στο ενδιάμεσο.
Πηγή
Σάντουιτς με μπέικον, μαρούλι και ντομάτα
Υλικά:
3-5 φέτες μπέικον
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2-3 φύλλα μαρουλιού φριζέ
3-4 φέτες ντομάτας
½ κ.γ. βούτυρο
Ψωμί της επιλογής σας (συνίσταται λευκό & μαλακό ψωμί)
Εκτέλεση:
Για να βγει το μπείκον τραγανό χωρίς να σπάει ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Σε δυνατή ένταση βάλτε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι σας και ρίξτε τις φέτες του μπέικον. Αφού αρχίζουν να τσιτσιρίζουν και να παίρνουν χρώμα, χαμηλώστε την ένταση στη μέση. Έτσι θα καταφέρετε να γίνουν τραγανές τόσο-όσο, χωρίς να σπάνε. Τις αφαιρείτε πριν πάρουν ολοκληρωτικά χρώμα και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να μαζέψει τα περιττά λίπη.
Απλώνετε το βούτυρο στο ψωμί και τοποθετείτε κάτω τις ντομάτες στη μέση το μπείκον και πάνω το μαρούλι.
Σάντουιτς με τονοσαλάτα
Υλικά:
1 κονσέρβα φιλέτο τόνου σε νερό 160 γρ.
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ πιπεριά ψιλοκομμένη σε ροδέλλες
½ αγγουράκι σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. μαγιονέζα
2-3 φύλλα σαλάτας
Ψωμί της επιλογής σας (συνίσταται μπαγκέτα ή πίτα)
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε την τονοσαλάτα αναμειγνύοντας τον τόνο με τη μαγιονέζα και το κρεμμυδάκι. Κάνετε τη σύνθεση.
Πολύσπορη μπαγκέτα με καπνιστή γαλοπούλα, έμενταλ, λόλα, ντομάτα, μαγιονέζα
Υλικά:
1 πολύσπορη μπαγκέτα
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
2 φέτες τυρί έμενταλ
2 φύλλα λόλα πράσινη
2 φέτες ντομάτα λεπτοκομμένη
1 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική
Εκτέλεση:
Ανοίγετε την μπαγκέτα στα δύο και αλείφετε την εσωτερική επιφάνειά της με τη μαγιονέζα. Προσθέτετε τη λόλα, τις φέτες ντομάτας, τη γαλοπούλα και το τυρί. Κλείνετε το σάντουιτς και το ζεσταίνετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.
Κοτόπουλο στήθος σε ψωμί Βιέννης, μοτσαρέλα, flakes παρμεζάνας, μαρούλι, ντομάτα, ψιλοκομμένο μπέικον, κουκουνάρι, μαγιονέζα βασιλικού
Υλικά:
1 ψωμί Βιέννης
2 φέτες ντομάτα
2 φύλλα μαρούλι
3-4 λεπτές φέτες φιλέτο κοτόπουλο ψημένο
2 φέτες μοτσαρέλα
2-3 φέτες παρμεζάνα
2 φέτες ψημένο μπέικον κομμένο καρέ
Κουκουνάρι
1 κ.σ. μαγιονέζα βασιλικού
2 αυγά, 1 κ.σ. μουστάρδα, χυμός από ½ λεμόνι, 1 κ.σ. λευκό ξίδι, αλάτι, λευκό πιπέρι, ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και ρίχνετε το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει η μαγιονέζα. Προσθέτετε 1 κ.σ. πέστο βασιλικού κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ανοίγετε στα δύο το ψωμί και αλείφετε το εσωτερικό με τη μαγιονέζα βασιλικού. Προσθέτετε σε στρώσεις το μαρούλι, την ντομάτα, το κοτόπουλο, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το μπέικον και το κουκουνάρι. Κλείνετε το σάντουιτς και ζεσταίνετε στον φούρνο για 2-3 λεπτά.
Croque Madame
Υλικά:
2 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
2 φέτες μπέικον Θράκης
2 φέτες ψωμί φόρμας ή ζυμωτό
2 κ.γ. κρέμα τυρί
2 ροδέλες ντομάτα
Πέστο θυμαριού
Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση:
Τηγανίζετε στο ελαιόλαδο τα αυγά μάτια. Στη συνέχεια ψήνετε το μπέικον στον φούρνο και φρυγανίζετε το ψωμί. Αλείφετε τις φέτες του ψωμιού με κρέμα τυρί και πέστο θυμαριού. Στη μία φέτα τοποθετείτε τη ντομάτα, την πράσινη σαλάτα και από πάνω το τηγανητό αυγό. Καλύπτετε την άλλη φέτα ψωμιού με ντομάτα, σαλάτα, αυγό και τραγανό μπέικον. Συνοδεύετε με πράσινη ανάμεικτη σαλάτα και τσίλι σος.
Ανοιχτό σάντουιτς Greece vegetarian
Υλικά:
1 κολοκυθάκι ψητό σε φέτες
1 μελιτζάνα ψητή σε φέτες
1 πιπεριά κίτρινη ψητή σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη ψητή σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη ψητή σε φέτες
4 μανιτάρια ψητά κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. πάστα λιαστής ντομάτας
Φέτα κομμένη σε κομμάτια
Σπόροι κουκουναριού
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πάνω στις γενναίες φέτες ψωμιού αλείφετε την πάστα λιαστής ντομάτας και προσθέτετε τα ψητά λαχανικά εναλλάξ, βάζοντας τελευταία τη φέτα. Τέλος, καλύπτετε με σπόρους κουκουνάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καπνιστός σολομός σε τσιαπάτα ολικής με baby σπανάκι, φέτες αγγούρι, άνηθο και πάστα αβοκάντο
Υλικά:
1 τσιαπάτα ολικής
2 φέτες σολομός
3 λεπτοκομμένες φέτες αγγούρι
Βaby σπανάκι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πάστα αβοκάντο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανοίγετε στα δύο την τσιαπάτα και αλείφετε την εσωτερική επιφάνεια με την πάστα αβοκάντο. Στη μία πλευρά του ψωμιού τοποθετείτε τον σολομό, πασπαλίζετε με άνηθο, ρίχνετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε το αγγούρι και το σπανάκι. Σκεπάζετε με την άλλη μισή τσιαπάτα και σερβίρετε.