Ιδέες για να περάσεις όμορφα το καλοκαίρι στην Αθήνα

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και η Αθήνα σιγά σιγά αδειάζει. Κάποιοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους και άλλοι ετοιμάζονται για τις αποδράσεις τους είτε για κάποιο νησί είτε για κάποια παραθαλάσσια περιοχή της Ελλάδος.

Είτε λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία όσων επιστρέφουν από τις διακοπές τους και ήδη σε έχει πιάσει μία μελαγχολία για το τι θα κάνεις τον υπόλοιπο Αύγουστο που όλοι θα ανεβάζουν φωτογραφίες από παραλίες ή από cocktail δίπλα στο κύμα, είτε ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δυστυχώς για κάποιο λόγο αυτό το καλοκαίρι ο Αύγουστος και γενικά όλοι οι μήνες του καλοκαιριού τους βρήκαν στην ζεστή Αθήνα και τις μόνες διακοπές που μπορούν να φανταστούν προσεχώς είναι του χειμώνα, υπάρχουν λύσεις με τις οποίες μπορείς να περάσεις υπέροχα και έτσι να νιώσεις και εσύ το πνεύμα των διακοπών, ακόμα και στην πόλη.

Πισίνα

Μέσα στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία ευτυχώς, τα οποία διαθέτουν πισίνες, οι οποίες είναι ανοιχτές προς όλο τον κόσμο. Κάνοντας μια σωστή έρευνα στο google θα διαπιστώσεις πως σε άλλες πισίνες η πρόσβαση είναι δωρεάν και σε άλλες θα πρέπει να πληρώσεις ένα αντίτιμο για να μπορέσεις να απολαύσεις το μπάνιο σου. Αναλόγως του budget που διαθέτεις, μπορείς να βρεις είτε λίγο πιο ακριβές, είτε και πιο οικονομικές λύσεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κέφι και ένα βιβλίο να σου κρατά συντροφιά.

Αποδράσεις το Σαββατοκύριακο

Αν ο λόγος που σε κράτησε στην Αθήνα είναι η δουλειά, τότε δεν έχεις παρά να οργανώσεις διήμερες αποδράσεις το Σαββατοκύριακο ή ακόμα και μονοήμερες την Κυριακή. Οι επιλογές των προορισμών ποικίλες και μπορούν κάθε Σαββατοκύριακο να είναι και διαφορετικές. Για να αισθανθείς πιο πολύ το πνεύμα των διακοπών μπορείς να οργανώσεις με την παρέα σου εκδρομές στα κοντινά νησάκια, όπως την Αίγινα και το Αγκίστρι.

Ιδέες για να περάσεις όμορφα το καλοκαίρι στην Αθήνα

Cocktail μετά τη δουλειά

Ακόμα και αν δουλεύεις, μπορείς να ξεφύγεις από τη ρουτίνα του “σχολάω και γυρνάω σπίτι” κανονίζοντας να πιεις ένα cocktail με την παρέα σου σε κάποιο από τα μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας που διαθέτει υπέροχη ταράτσα και να απολαύσεις την Ακρόπολη ως θέα. Με αυτή την επιλογή μπορείς να τραβήξεις και τις ανάλογες φωτογραφίες, ώστε να νιώσεις τουρίστας μέσα στην ίδια σου την πόλη. Ακόμα καλύτερα, αν πάλι το σπίτι ενός φίλου σου διαθέτει αυλή ή βεράντα, μπορείτε να οργανώσετε εκεί τις βραδιές cocktail.

Θερινά σινεμά

Κάτι άλλο που διαθέτει η Αθήνα, είναι τα θερινά σινεμά. Μπορείς να ενημερωθείς διαδικτυακά για το πρόγραμμα των ταινιών της εβδομάδας που προβάλλονται σε καθένα από αυτά και να αποφασίσεις ποια θα είναι η επόμενη την οποία θα δεις. Σίγουρα θερινό σινεμά και διακοπές είναι ένας συνδυασμός που θα σε κάνει να αισθανθείς ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά και θα χαλαρώσεις.

Μην ξεχνάς πως με καλή παρέα και σωστές ιδέες μπορείς να περάσεις όμορφα ένα διαφορετικό καλοκαίρι, που ναι μεν θα σου λείψουν οι διακοπές, αλλά δε θα χρειαστεί να μιζεριάσεις στιγμή!

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr