Ιδέες για να αποκτήσει η γυμναστική αδρεναλίνη

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Ιδέες για να αποκτήσει η γυμναστική αδρεναλίνηΨάχνετε ένα είδος γυμναστικής που θα σας βγάλει από την ρουτίνα σας και θα σας εξιτάρει; Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω αθλήματα… αδρεναλίνης και στους λόγους για να τα προτιμήσετε!

Το Ράφτινγκ είναι ομαδικό σπορ κατάβασης ποταμού με φουσκωτή βάρκα. Έχει 6 βαθμούς δυσκολίας ανάλογα με την εμπειρία του χρήστη ξεκινώντας από ένα βασικό επίπεδο με πορείες που απαιτούν μικρούς ελιγμούς και καταλήγοντας σε πορείες που απαιτούν ακριβείς ελιγμούς! Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία συναρπαστική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις που υπόσχεται όχι μόνο να σας γυμνάσει αλλά και να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας… στα ύψη!

Γιατί να το προτιμήσετε;

 • Θα γυμνάσει όλο σας το σώμα! Κωπηλατώντας κόντρα στα ορμητικά νερά του ποταμού θα ασκήσετε σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες, ενώ αν ασχοληθείτε τακτικά, το ράφτινγκ σας υπόσχεται πολύ γυμνασμένα πάνω και κάτω άκρα!
 • Θα αυξήσει τις αντοχές του οργανισμού σας! Ενώ στα πρώτα επίπεδα οι ρυθμοί είναι πιο χαμηλοί, εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε στο τρίτο ή ψηλότερα, τότε η κατάβαση του ποταμού μετατρέπεται και σε άθλημα… αντοχής!
 • Θα σας προσφέρει μία περιπέτεια στη φύση! Εναλλαγή τοπίων, πράσινο και η δροσιά του ποταμού κι όλα αυτά ενώ γυμνάζεστε. Πρόκειται για μία εμπειρία που θα σας δώσει ενέργεια και θα σας ηρεμήσει ταυτόχρονα!
 • Θα σας δέσει με την οικογένεια ή τους φίλους σας! Το ράφτινγκ είναι ομαδικό άθλημα και μάλιστα χωρίς ανταγωνιστική ομάδα. Θα σας βοηθήσει, λοιπόν, να μάθετε να εργάζεστε ομαδικά και, ειδικά αν διαλέξετε οικογένεια ή φίλους για “συνταξιδιώτες”, σας υπόσχεται νέες ευχάριστες κοινές εμπειρίες!
 • Θα ωφελήσει την υγεία σας.

Στα περισσότερα ποτάμια της χώρας μας, μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ μεταξύ Οκτωβρίου και Ιουνίου, ενώ η peak περίοδος για τους πιο έμπειρους ή τολμηρούς είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου. Ωστόσο, στους ποταμούς Λούσιο και Αλφειό μπορείτε να συμμετέχετε σε ράφτινγκ καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου!

Ιδέες για να αποκτήσει η γυμναστική αδρεναλίνηΑναρρίχηση είναι η προώθηση σε κάθετη ή κεκλιμένη σκληρή επιφάνεια με τη χρήση ειδικών τεχνικών και κινήσεων. Στην Ελλάδα μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση σε βράχο ή σε πίστα! Συνήθως οι ενδιαφερόμενοι ξεκινούν από μαθήματα σε πίστα και ύστερα σταδιακά ξεκινούν να αθλούνται και εκτός των τειχών! Η αναρρίχηση σε βράχο εγγυάται με τη σειρά της να σας χαρίσει όχι μόνο ένα γυμνασμένο σώμα αλλά και μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης!

Γιατί να την προτιμήσετε;

 • Θα γυμνάσει σχεδόν κάθε σας μυ! Κορμός, χέρια, αντιβράχια, ώμοι, πλάτη αυχένας αλλά και πόδια!
 • Θα ωφελήσει την υγεία σας. Λίγο “σκαρφάλωμα” μπορεί να επιδράσει θετικά στο καρδιακό, αναπνευστικό και μυοσκελετικό σας σύστημα!
 • Θα σας δώσει την αίσθηση του κατορθώματος! Είναι διαφορετική αίσθηση να έχετε τρέξει στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου και διαφορετική να έχετε επιτυχώς σκαρφαλώσει σε ένα ψηλό βράχο. Γι’ αυτό αν θέλετε να δώσετε μία ώθηση στην αυτοπεποίθησή σας, μην το σκεφτείτε παραπάνω!
 • Θα σας φέρει σε επαφή με την φύση! Και η αναρρίχηση είναι ένα άθλημα που μπορείτε να ασκήσετε εκτός των τειχών, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στον εαυτό σας τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στην ύπαιθρο!
 • Θα αυξήσει τις ικανότητές σας στην στοχοθεσία και την συγκέντρωση! Κάθε αναρριχητική διαδρομή είναι σαν ένα παζλ, θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις για το πού θα πάτε και να μείνετε συγκεντρωμένοι σε κάθε σας κίνηση, ενώ η ολοκλήρωση μίας διαδρομής, είναι η επίτευξη ενός μικρού στόχου!

Ιδέες για να αποκτήσει η γυμναστική αδρεναλίνηΗ ορεινή ποδηλασία είναι το άθλημα στο οποίο ο αθλητής – αναβάτης οδηγεί ένα ποδήλατο σε εκτός δρόμου διαδρομές, συχνά πάνω σε ανώμαλο έδαφος, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα βουνού (Mountain Bike). Η Ελλάδα προσφέρεται για ορεινή ποδηλασία, σχεδόν σε όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικότερα άνοιξη – καλοκαίρι – φθινόπωρο! Προμηθευτείτε ένα ποδήλατο λοιπόν, πάρτε τις απαραίτητες προφυλάξεις και γεμίστε αδρεναλίνη!

Γιατί να την προτιμήσετε;

 • Θα βελτιώσει την αερόβια ικανότητα του οργανισμού σας. Η ποδηλασία, κι ακόμα περισσότερο η ποδηλασία στη φύση, θεωρείται από τα κορυφαία αθλήματα που μπορούν να κάνουν έναν οργανισμό να “αντέχει” περισσότερο!
 • Θα γνωρίσετε καινούρια μέρη. Αν αποφασίσετε να εξερευνήσετε τη φύση μόνοι σας ίσως είναι λίγο επικίνδυνο, όμως με μία έμπειρη ομάδα η ορεινή ποδηλασία μπορεί να γίνει μία ιδανική ευκαιρία να περιπλανηθείτε σε νέα κατατόπια!
 • Θα σας γυμνάσει. Αν είστε ήδη ποδηλάτες, έστω κι εντός πόλεως θα γνωρίζετε ότι με την ποδηλασία γυμνάζετε κάτω άκρα, κοιλιακούς, ραχιαίους, ώμους και αυχένα!
 • Θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Οι θερμίδες που θα χάσετε κάνοντας ποδήλατο στο βουνό εξαρτώνται πάντα από την ταχύτητα, την ανωμαλία του εδάφους και το σωματικό σας βάρος αλλά γενικά η ποδηλασία θεωρείται πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αδυνατίσετε.
 • Θα σας δώσει την αίσθηση της ελευθερίας. Απλά σκεφτείτε πως κάνετε πετάλι μακριά από τους ρυθμούς της πόλης, νιώθοντας ένα ελαφρύ αεράκι στα μαλλιά σας και πιθανόν την αγαπημένη σας μουσική στα ακουστικά σας…

Ιδέες για να αποκτήσει η γυμναστική αδρεναλίνηΘαλάσσιο σκι είναι ένα άθλημα επιφανειακών υδάτων, στο οποίο ένα άτομο τραβιέται πίσω από μια βάρκα ή εγκατάσταση καλωδίου σκι πάνω από ένα σώμα του νερού, πάνω σε δύο σκι ή ένα (σλάλομ) σκι. Για άλλη μια φορά ιδανικός συνδυασμός άσκησης με αδρεναλίνη!

Γιατί να το προτιμήσετε;

 • Θα σας προσφέρει εναλλαγές. Το θαλάσσιο σκι είναι γρήγορο και μέσα από τα διαφορετικά άλματα και φιγούρες, θα γίνει το αγαπημένο άθλημα όσων από εσάς βαριούνται εύκολα!
 • Θα σας κάνει πιο ευλύγιστους. Το θαλάσσιο σκι είναι ένα από τα καλοκαιρινά αθλήματα που θα συμβάλλει στην ελαστικότητα των αρθρώσεων των γονάτων!
 • Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών σας. Το θαλάσσιο σκι είναι εξαιρετική επιλογή για δυνατούς μύες καθώς θα γυμνάσετε θωρακικούς, ραχιαίους, τραπεζοειδείς, δικέφαλους και τετρακέφαλους!
 • Θα το συνδυάσετε με μία εξόρμηση στην παραλία. Πρόκειται για θαλάσσιο σπορ και για αυτό μπορείτε να συναντήσετε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε πολλές παραλίες της χώρας μας συνδυάζοντας έτσι την αγάπη σας για τη θάλασσα με την ανάγκη σας για άσκηση!

_______________________________________________________________________

Ιδέες για να αποκτήσει η γυμναστική αδρεναλίνηBASECAMP Kotronaros

Δεν μπορούμε να μιλάμε για γυμναστική με αδρεναλίνη χωρίς να αναφέρουμε το BASECAMP Kotronaros: Ταξίδια περιπέτειας, αναρρίχηση βράχου, ορεινή πεζοπορία αλλά και διάσχιση φαραγγιού! Πρόκειται για ένα κέντρο με πάνω από δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο με στόχο την ποιοτική και πολύπλευρη ανάπτυξη της παροχής υπηρεσιών στις υπαίθριες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ιδρυτής είναι ο αρχηγός της Εθνικής μας αποστολής στο Everest, Εκπαιδευτής Ορειβασίας της ΕΟΟΑ και επαγγελματίας Οδηγός Βουνού, Παναγιώτης Κοτρωνάρος. Αν, λοιπόν, θέλετε να συνδυάσετε καλοκαιρινές διακοπές, επαφή με τη φύση και περιπέτεια, φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναρρίχηση βράχων στην Κάλυμνο! Τι άλλο; Ταξίδι για δραστηριότητες στην Κένυα, αλλά και ορειβασία στις Γαλλικές Άλπεις!

Περισσότερες πληροφορίες:

Σελίδα: http://www.basecamp.gr/

τηλέφωνο: (+30) 211 40 14 744

e-mail: info@basecamp.gr

Υπεύθυνος: Παναγιώτης Κοτρωνάρος

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.