Ιδέες για διακόσμηση στο σπίτι… χωρίς περιττά έξοδα!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Ιδέες για διακόσμηση στο σπίτι… χωρίς περιττά έξοδα!Η εσωτερική διακόσμηση δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο! Παλιά αντικείμενα που δεν φανταζόσασταν, μπορούν να μετατραπούν στις όμορφες «πινελιές» του χώρου σας, ενώ τα πρωτότυπα tips είναι ικανά να διαμορφώσουν το σπίτι των ονείρων σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για διακόσμηση, που εκτός από εύκολες, θεωρούνται αρκετά ανέξοδες…

– Πειραματιστείτε χρωματικά με τα ριχτάρια: Μια λευκή πολυθρόνα γίνεται αδιάφορη μετά από λίγο καιρό, ειδικά εάν δεν διακοσμείται με χρωματιστά μαξιλάρια. Η λύση βρίσκεται στο να δώσετε χρώμα και ζωντάνια με τα ριχτάρια, τα οποία θα ανανεώσουν εντελώς οικονομικά την εικόνα του σαλονιού σας. Εναλλακτικά, αγοράστε μια vintage πολυθρόνα από το κέντρο της Αθήνας…

– Μετατρέψτε τα ντουλάπια της κουζίνας σε μαυροπίνακα: Πρόκειται για μια όμορφη ιδέα εάν έχετε μεγάλη οικογένεια και λατρεύετε τις ξεχωριστές προτάσεις διακόσμησης! Με μπογιά μαυροπίνακα θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε μια ιδιαίτερη κουζίνα, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσετε το κέντρο των μηνυμάτων της οικογένειας.

– Κάντε τα παλιά βιβλία… ράφια για τον τοίχο: Ψάξτε μέσα στην αποθήκη για παλιά βιβλία και κοιτάξτε τα με μια πιο φρέσκια ματιά. Αγοράστε βίδες και ειδικά στηρίγματα για τα ράφια και φτιάξτε μόνοι σας μικρά ραφάκια από βιβλία που μέχρι σήμερα γέμιζαν σκόνη. Έτσι, θα μειώσετε το χάος του σπιτιού και θα βάλετε τάξη στο σαλόνι ή το δωμάτιο σας.

– Γεμίστε ένα γυάλινο δοχείο με πέτρες: Αγοράστε ένα ψηλό λεπτό βάζο και γεμίστε το με βότσαλα από την παραλία ή με χάντρες από καταστήματα. Από πάνω μπορείτε, είτε να ρίξετε νερό μαζί με λευκά λουλούδια, είτε να βάλετε μικρά ρεσώ κεράκια πάνω στις πέτρες. Έτσι, θα δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα και θα αλλάξετε εντελώς το χώρο.

– Μετατρέψτε τα ξύλινα μπαούλα σε άνετα καθίσματα: Μια φθηνή λύση για να ανανεώσετε το σαλόνι σας είναι να βρείτε ξύλινα μπαούλα και να ακουμπήσετε επάνω μαξιλάρια. Εάν έχετε ταλέντο στη ζωγραφική, χρωματίστε το, έτσι ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι. Έτσι, θα δώσετε μια πιο δημιουργική πινελιά στο σπίτι σας, εύκολα και γρήγορα!

– Αντικαταστήστε τη σαπουνοθήκη με… ένα κοχύλι: Βρείτε ένα μεγάλο κοχύλι από την παραλία και πλύνετε το καλά. Στη συνέχεια, περάστε το με διαφανές βερνίκι, ώστε να γυαλίζει αρκετά και αφήστε το να στεγνώσει. Αμέσως, έχετε στα χέρια σας μια σαπουνοθήκη που «μυρίζει» θάλασσα.

– Ζωγραφίστε τους τοίχους με ρίγες: Πρόκειται για μια φθηνή και ευέλικτη λύση που μπορεί να ξεγελάσει το μάτι! Ειδικά τα δωμάτια με χαμηλή οροφή δημιουργούν αισθήματα κλειστοφοβίας, ενώ το παιχνίδι των οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να σώσει την κατάσταση. Ζωγραφίζοντας κάθετες ρίγες στον τοίχο, κάνετε το δωμάτιο να μοιάζει πιο υψηλό και ευρύχωρο…

Βάλτε γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου: Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα χαρίσουν δροσιά στο σπίτι σας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μια πιο φυσική νότα. Αντί να «απολαύσετε» την ευρυχωρία και το κενό του σπιτιού, χρησιμοποιήστε φθηνότερες επιλογές διακόσμησης, αγοράζοντας πιο φθηνά φυτά που θα χαρίσουν στυλ στο δωμάτιο σας.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.