Ιδέες για αυτοσχέδιες αποκριάτικες στολές για παιδιά

Συντάκτης: Άννα Κουτσοκώστα, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Οι Απόκριες είναι για όλους. Μας διασκεδάζουν με τα μασκαρέματα και τα τραγούδια τους. Πόσο μάλλον για τα παιδιά που χαίρονται κάθε στιγμή. Δε μπορούσε, λοιπόν, ακόμα κι φέτος να λείπει αυτή η γιορτή από τη ζωή των παιδιών.

Με υλικά που έχουμε μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες στολές και να κάνουμε ένα μίνι οικογενειακό πάρτι στο σπίτι. Αυστηρά μόνο από τα μέλη της οικογενείας. Ακόμα, μπορείτε να ντυθείτε και να πάτε μια σύντομη βόλτα στο κοντινό πάρκο. Προσπαθήστε με κάθε τρόπο να μη λείψει η παιδικότητα και η χαρά από τα παιδιά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

* Μπαλαρίνα

Με ένα απλό ροζ τούλι μπορείτε να ράψετε μια όμορφη φουστίτσα. Προσθέστε μια εντυπωσιακή στέκα και μπαλαρίνες για παπούτσια ή μια ροζ κοντή κάλτσα. Η στολή είναι κιόλας έτοιμη.

* Νεράιδα

Με το ίδιο τούλι και τη στέκα μπορείτε να μετατρέψετε τη στολή σε νεράιδα, προσθέτοντας ένα ραβδί. Που θα βρείτε το ραβδί; Χρωματίστε ένα καλαμάκι από σουβάκ αφού κόψετε τις μυτερές άκρες του για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς. Στη συνέχεια, κόψτε σε ένα χαρτόνι ένα αστέρι και με ισχυρή κόλλα κολλήστε το στην άκρη του ξύλου. Με 2 βήματα είναι έτοιμο το μαγικό σας ραβδί!

* Μάγισσα

Θα χρειαστείτε μαύρα η μωβ ρούχα, ένα μεγάλο ψηλό καπέλο και μια σκούπα. Τόσο εύκολα!

* Minions

Η φετινή τάση είναι τα minions, τα αγαπημένα των παιδιών. Αναζητήστε κίτρινα ρούχα και ένα κίτρινο σκουφί. Από ένα ρόλο χαρτί υγείας κόψτε δύο ροδέλες για να φτιάξετε τα γυαλιά του. Με ένα λάστιχο ή σκοινάκι περάστε τα έτσι ώστε να συναρμολογηθούν κι να μπορούν να φορεθούν από το παιδί. To minion ολοκληρώθηκε!

* Μπαλόνι

Δέστε στο παιδί κάθε σχέδιο μπαλόνι με ένα σκοινάκι. Η πιο πρωτότυπη στολή!

* Σούπερ ήρωας

Θα χρειαστείτε μόνο ένα μικρό σεντόνι για κάπα και το μονόγραμμα του Superman.

Συντάκτης: Άννα Κουτσοκώστα, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Influence:

Στόχος μου ως παιδαγωγός είναι να προσφέρω στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για να διαμορφώσουν, με παιδεία, την προσωπικότητά τους…