Ιδέες για άδεια μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Αφιερώστε λίγο χρόνο διακοσμώντας γωνίες του σπιτιού σας με παλιά μπουκάλια, που δεν έχουν πλέον καμία χρησιμότητα πέρα από τη… διακοσμητική!

Μπουκάλια σαν έργα τέχνης

Σίγουρα έχετε προσέξει πόσο όμορφα, καλοσχηματισμένα και ευφάνταστα είναι τα μπουκάλια των αλκοολούχων ποτών και, ακόμα πιο σίγουρα, έχει υπάρξει, έστω και μία φορά, που λυπηθήκατε να πετάξετε ένα από αυτά όταν άδειασε. Να που σας βρήκαμε λύση, έτσι ώστε όχι μόνο να μην πιάνουν χώρο στα ντουλάπια σας, αλλά και να αναδειχθούν με τους πιο δημιουργικούς τρόπους στο σαλόνι και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Παρακάτω θα βρείτε δύο πολύ εύκολους και δύο λίγο πιο πολύπλοκους τρόπους να αξιοποιήσετε τα άδεια μπουκάλια από ποτά, ώστε να εντυπωσιάζετε τους καλεσμένους σας κάθε φορά.

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα.

Δοχείο υγρού σαπουνιού από άδεια μπουκάλια

Θα χρειαστείτε:

Ένα άδειο μπουκάλι

Μια αντλία από κρεμοσάπουνο
Κρεμοσάπουνο της αρεσκείας σας
Προαιρετικά: μπογιά, σκοινί, κόλλα σιλικόνης, κοχύλια, πέτρες και διακοσμητικά

Ουσιαστικά η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ξεπλύνετε το μπουκάλι και καθαρίστε το προσεκτικά. Γεμίστε το με κρεμοσάπουνο και, στη συνέχεια, βιδώστε την αντλία από πάνω. Αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα πιο πέρα, μπορείτε να βάψετε το μπουκάλι στα χρώματα του δωματίου ή/και να κολλήσετε επάνω σκοινί και διακοσμητικά, για μια πιο ιδιαίτερη και προσωπική πινελιά.

Ιδέες για άδεια μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά

Πυρσός Tiki για τον κήπο από άδεια μπουκάλια

Θα χρειαστείτε:

Ένα άδειο μπουκάλι

Φιτίλι πυρσού
Υγρό καύσιμο για πυρσό
Ταινία teflon
Εξάρτημα σύζευξης (coupling)

Μπορεί να φαίνεται πολύπλοκη διαδικασία, όμως στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή. Τυλίξτε το εξάρτημα σύζευξης με ταινία σε περίπτωση που είναι μικρότερο από το άνοιγμα του στομίου του μπουκαλιού, έτσι ώστε να μην πέφτει μέσα. Περάστε προσεκτικά το φιτίλι, προσέχοντας να φτάνει μέχρι τον πάτο του μπουκαλιού. Γεμίστε το μπουκάλι με υγρό καύσιμο και περάστε μέσα το φιτίλι μέχρι να κλείσει το καπάκι. Μπορείτε για ασφάλεια να το κολλήσετε με λίγη κόλλα σιλικόνης στο στόμιο του μπουκαλιού. Έτοιμο για άναμμα!

Ιδέες για άδεια μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά

Και τώρα ας περάσουμε στα δύσκολα.

Ποτήρια και πιάτα από μπουκάλια

Θα χρειαστείτε:

Άδεια μπουκάλια

Κορδόνι
Οινόπνευμα
Αναπτήρα
Κρύο νερό
Γυαλόχαρτο

Δεν είναι τόσο η δυσκολία της διαδικασίας όσο η προσοχή που χρειάζεται. Τυλίξτε με κορδόνι το άδειο μπουκάλι στο ύψος λίγο πάνω από την ετικέτα και δέστε έναν κόμπο. Μουσκέψτε καλά το κορδόνι με οινόπνευμα και κάψτε το με τον αναπτήρα (εδώ θέλει πολλή προσοχή). Αμέσως μόλις κάψει καλά, τοποθετήστε το μπουκάλι μέσα σε παγωμένο νερό και θα ακούσετε ένα κρακ. Μόλις το πάνω μέρος σπάσει και το απομακρύνετε, τρίψτε καλά την άκρη με το γυαλόχαρτο, ώστε να μην υπάρχουν κοφτερά σημεία. Το ποτήρι σας είναι έτοιμο για χρήση. Με την ίδια τεχνική μπορείτε να κόψετε μπουκάλια κάθετα στη μέση και να δημιουργήσετε ιδιαίτερα πιάτα και μπολ!

Ιδέες για άδεια μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά

Γλάστρα για μικρά φυτά από μπουκάλια

Ιδέες για άδεια μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά

Ουσιαστικά θα ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία για τα ποτήρια. Ωστόσο, καλό θα ήταν να επιλέξετε μπουκάλια λίγο πιο φαρδιά, ώστε να έχουν αρκετό χώρο τα φυτά για να αναπτυχθούν. Μόλις δημιουργήσετε το δοχείο-βάζο, γεμίστε τον πάτο με μικρές πέτρες. Έπειτα, τοποθετήστε το μικρό φυτό και γεμίστε το υπόλοιπο δοχείο με χώμα. Τέλος, καλύψτε την επιφάνεια με μικρά βότσαλα και χαλίκια. Ποτίζετε τα φυτά ανάλογα με τις ανάγκες τους, συνήθως μία φορά την εβδομάδα.

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.