Η χρυσή γέφυρα με τα γιγάντια χέρια

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Influence:

Η γέφυρα Cầu Vàng είναι ένα ακόμη αξιοθαύμαστο δημιούργημα που προστίθεται στη λίστα με τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες του κόσμου, ξεπερνώντας τα όρια της φαντασίας και του αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Γνωστή ως Golden Bridge, ή αλλιώς η Χρυσή Γέφυρα, βρίσκεται 1,400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο τουριστικό αξιοθέατο Ba Na hills, έξω από την πόλη Da Nang του Βιετνάμ.

Η χρυσή γέφυρα με τα γιγάντια χέρια

Η γέφυρα, που εκτείνεται σε περίπου 150 μέτρα μήκος, είναι τοποθετημένη πάνω σε δύο γιγάντια χέρια που μοιάζουν να τη συγκρατούν, σχηματίζοντας μία καμπύλη γύρω από αυτά. Η δομή έχει βαφτεί με χρυσό χρώμα και διακοσμείται κατά μήκος από μωβ χρυσάνθεμα, ενώ τα χέρια δημιουργούν τη ψευδαίσθηση μιας παλαιωμένης και φθαρμένης κατασκευής αν και η πεζογέφυρα άνοιξε μόλις πριν ένα μήνα. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα, ανάμεσα στα βουνά, περιτριγυρισμένοι από ένα καταπράσινο τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Η χρυσή γέφυρα με τα γιγάντια χέρια

Το αρχιτεκτονικό γραφείο TA Landscapes Architecture ανέλαβε το design της γέφυρας ως μέρος ενός γενικότερου αναπτυξιακού σχεδίου ύψους 2 δισεκατομμυρίων, που έχει ως στόχο να προσελκύσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, σε μία χώρα που βρίσκεται στους κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς, αφού όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν την ομορφιά και την ιδιαίτερη γοητεία του Βιετνάμ.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…