Η τροφή που καταπολεμάει τις περισσότερες σύγχρονες ασθένειες

Συντάκτης: Flowmagazine

Περιέχει μεγάλες ποσότητες από βιταμίνη A που είναι εξαιρετικά σημαντική για την όραση και την ανάπτυξη των οστών.Περιέχει επίσης βιταμίνη D. Συμβάλλει στη διατήρηση του ασβεστίου και του φωσφόρου σε σωστά επίπεδα στο αίμα, με αποτέλεσμα γερά οστά. Σε τι αναφερόμαστε;

Στο αγαπημένο όλων των παλιών μαμάδων, καθόλου γευστικό αλλά πολύτιμο, μουρουνέλαιο!

  • Μουρουνέλαιο
    Περιέχει βιταμίνη K που βοηθά στην πήξη του αίματος και Ω-3 λιπαρά οξέα.
  • Λόγω της βιταμίνης D που περιέχεται στο μουρουνέλαιο, αποτρέπεται η ραχίτιδα στα παιδιά και η οστεοπόρωση στους ενήλικους.
  • Οι τελευταίες μεγάλες μελέτες δείχνουν ότι το μουρουνέλαιο περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών A και D από κάθε άλλο τρόφιμο, ανά μονάδα βάρους. Αυτό σημαίνει, ότι 100 gr μουρουνέλαιου παρέχουν στον οργανισμό 3 φορές περισσότερη βιταμίνη A από το μοσχαρίσιο κρέας (την επόμενη πλουσιότερη πηγή της A). Δηλαδή, αρκεί μια μόνο κουταλιά μουρουνέλαιου (περίπου 15 gr) για να μας δώσει τη ΣΗΔ (Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση) και για τις δύο αυτές πολύ σημαντικές βιταμίνες.
  • Η βιταμίνη K τώρα, συμβάλει στην απορρόφηση των μεταλλικών στοιχείων. Όμως το σημαντικότερο είναι, ότι βελτιώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και τη λειτουργία των μυών. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους, που όλοι οι γιατροί επιμένουν ότι το μουρουνέλαιο αποτρέπει από πολλές ασθένειες και είναι θησαυρός ανεκτίμητος.
  • Από την άλλη τα Ω-3 λιπαρά οξέα που προσφέρει το μουρουνέλαιο είναι κορυφαία τροφή ειδικότερα για τη θρέψη και διατήρηση ενός ακμαίου εγκέφαλου και ενός γερού νευρικού συστήματος.

Μουρουνέλαιο κατά των τριγλυκεριδίων

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τροφής φάρμακο δεν σταματούν εδώ. Αντίθετα είναι μάλλον ανεξάντλητα και όλα έχουν πιστοποιηθεί από πολύ σοβαρές και έγκυρες μελέτες. Το μουρουνέλαιο συγκεκριμένα, περιέχει πολυακόρεστα Ω-3 λιπαρά οξέα EPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (εικοσιδυοπεντανοϊκό οξύ). Το EPA είναι ο πρόδρομος των προσταγλανδινών, των ορμονών που βοηθούν τους ιστούς του οργανισμού να αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές. Το DHA από την άλλη, συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Μελέτες που διενεργήθηκαν με αντικείμενο την διατροφή των Εσκιμώων, απέδειξαν τις ευεργετικές συνέπειες των Ω-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό. Οι έρευνες αντιμετωπίζουν τα Ω3 ως πιθανά αντιθρομβωτικά και επισημαίνουν τη συμβολή τους στη μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Παράλληλα, ως φυσικό επακόλουθο θεωρούν τη μείωση της αρτηριοσκλήρυνσης και φυσικά, την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών.

Η σημαντικότητα του μουρουνέλαιου, δεν θα τονιζόταν σε καμία έρευνα, αν δεν αποτελούσαν σημείο των καιρών μας σοβαρές ασθένειες όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση, ο διαβήτης και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Όλα αυτά, συνδέονται με υψηλά επίπεδα σε Ω-6 λιπαρών οξέων και με χαμηλά επίπεδα σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Γι αυτό η δράση του θεωρείται τόσο προστατευτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…