Η τεχνική της αναπνοής που θα διώξει άμεσα την ένταση

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν κάνει όλους μας να φτάνουμε σε σημείο που να νιώθουμε ότι θα σκάσουμε. Ωστόσο, το να κάνουμε ένα διάλλειμα μερικών λεπτών από την πολυάσχολη ζωή σας για να εστιάσουμε στην αναπνοή μας θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την ψυχική μας υγεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Αρκεί να εφαρμόσουμε μια απλή τεχνική αναπνοής για να ηρεμήσουμε το μυαλό μας, που είναι όχι μόνο αποτελεσματική, αλλά και πολύ εύκολη στην εκμάθηση.

Η μέθοδος της «συνεκτικής αναπνοής» επινοήθηκε από τον Stephen Elliott, συγγραφέα του βιβλίου «New Science of Breath». Ο Elliott έχει μελετήσει διάφορες μορφές γιόγκα που διδάσκονται στην Κίνα, το Κασμίρ και την Ινδία, οι οποίες ενέπνευσαν τη δημιουργία της συνεκτικής αναπνοής.

Η συνεκτική αναπνοή είναι απλή: απαιτεί απλώς συγκέντρωση στον τρόπο με τον οποίο εισπνέετε βαθιά από τη μύτη και εκπνέετε από το στόμα, αναπνέοντας με συχνότητα περίπου πέντε αναπνοών ανά λεπτό – κάθε εισπνοή ή εκπνοή πρέπει να διαρκεί έξι δευτερόλεπτα. Ακολουθώντας τη διαδικασία για πέντε ή δέκα λεπτά, θα δείτε ότι έχετε καταφέρει να γαληνέψετε. Παρόλο που η ιδέα αυτή μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα πρωτοποριακή, ο Elliott διαβεβαιώνει ότι αυτό μπορεί να έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στη γενική σας ευημερία.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και η αναπνοή έχει την τεχνική της!

______________________

«Το νόημα είναι ότι όταν δεν αναπνέουμε καλά, δεν αισθανόμαστε καλά ούτε σωματικά ούτε διανοητικά», δήλωσε ο Elliott.

Η Patricia Gerbarg και ο Richard Brown, ένα ζευγάρι ψυχιάτρων από τη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιούν τη μέθοδο μέσα στο workshop «Breath Body Mind» για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να ηρεμήσουν. «Θέλαμε ένα σύντομο πρόγραμμα που θα μπορούσε να δοθεί άμεσα στους πελάτες μας, που θα πρόσφερε ανακούφιση μέσα σε πέντε ή δέκα λεπτά και που θα επέφερα και μακροπρόθεσμες αλλαγές», δήλωσε ο Gerbarg.

Το καλό με τη συνεκτική αναπνοή είναι ότι μπορείτε να κάνετε την τεχνική όποτε κι όπου και αν βρίσκεστε. Η βαθιά αναπνοή με πιο αργό ρυθμό έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και της χαλάρωσης οποιαδήποτε έντασης στο σώμα σας.

«Η διαφραγματική αναπνοή για 20 έως 30 λεπτά κάθε μέρα, μειώνει το άγχος και το στρες», δηλώνει το Αμερικανικό Ινστιτούτο Άγχους. «Η βαθιά αναπνοή αυξάνει την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλό σας και διεγείρει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα,γεγονός που προσφέρει μια κατάσταση ηρεμίας. Οι τεχνικές αναπνοής σας βοηθούν να αισθανθείτε συνδεδεμένοι με το σώμα σας – φέρνει την προσοχή σας μακριά από τις ανησυχίες που έχετε στο μυαλό σας και βοηθάει να το ηρεμήσετε».

Πηγή: iatrikanews.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…