“Η Τέχνη του Επιχειρείν”: Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας

Συντάκτης: Flowmagazine

Με κεντρικό σύνθημα «Η Τέχνη του Επιχειρείν», ο Τομέας Οικονομίας & Διοίκησης του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Διαγωνισμό Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας.

Σπουδαστές και απόφοιτοι του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ από κάθε Τομέα Σπουδών θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, www.deltaiek.gr, στο πεδίο Διαγωνισμοί μέχρι και τις 11 Απριλίου. Τα θεματικά πεδία του Διαγωνισμού αφορούν στις εξής θεματικές ενότητες : Τουρισμός Βιομηχανία & Μεταποίηση, Υπηρεσίες, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Πράσινη Επιχειρηματικότητα & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Μετά την υποβολή των επιχειρηματικών ιδεών, εκπαιδευτικοί του Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης θα επιλέξουν τις δέκα πιο ρεαλιστικές επιχειρηματικές ιδέες σε επίπεδο καινοτομίας και θα παρέχουν στις ομάδες των διαγωνιζομένων ή στα μεμονωμένα άτομα δωρεάν εκπαίδευση σε θέματα business plan, budgeting και υλοποίησης προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για την παρουσίαση της πρότασής τους.

Στις 22 Μαΐου σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας, όπου κοινό και Επιστημονική Επιτροπή θα επιλέξουν τις τρεις πιο καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου και ώρα 10.00 στο αμφιθέατρο «Κων/νος Καρανταλής» (Ερμού με Βενιζέλου γωνία). Η Επιστημονική Επιτροπή που θα εξετάσει τις συμμετοχές απαρτίζεται από τους κ.κ. Γιάννη Ρούκα (ZKP Consultants), Βαγγέλη Πανάγο (ALPHA Plan) και Ελευθέριο Γιασκουλίδη (ATRIA).

Στην Αθήνα, Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζεται από τους κ.κ. Ελευθερία Ζούρου Marketing Manager www.doctoranytime.gr, Ξένια Κούρτογλου President & CEO Focus Bari και Γιώργο Φλέσσα President & CEO Civitas.

Οι τρεις διακριθείσες επιχειρηματικές ιδέες θα ενταχθούν αυτόματα στο Πρόγραμμα «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας» που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς μέσω του οποίου θα υπάρχει χρηματοδότηση και τετράμηνη δωρεάν εκπαίδευση και mentoring.

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και της Ομοσπονδίας Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται workshops και παρουσιάσεις.

Η διοργάνωση του διαγωνισμού γίνεται από τον Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και του ΕΣΥΝΕ.

Χορηγοί: Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, Hellenic Motor Museum

Υποστηρικτές: CivitasFocus Bari

Χορηγοί Επικοινωνίας: www.flowmagazine.gr, MTV, Αθήνα 9,84, Music 89,2, www.skywalker.gr, www .iekdeltaradio.gr, www.urbanstory.gr, www.echarity.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…