Η τέχνη της ευτυχίας! – Μέρος 3ο: Αγάπη

Συντάκτης: Ξένια Γιαννάκη, Συγγραφέας & life coach

Η τέχνη της ευτυχίας! - Μέρος 3ο: ΑγάπηΗ αγάπη είναι η δύναμη που γεννά την πίστη. Μία πίστη τόσο ισχυρή που σε κάνει να ξεπερνά όλα τα εμπόδια της ζωής. Η αγάπη σου δίνει λοιπόν την πίστη να δεις τον εαυτό σου πέρα από τα μικρά όρια που τον έχεις δεσμεύσει. Είναι η πίστη πως όλα είναι δυνατά.

Κάποτε έγινε ένα τροχαίο δυστύχημα, όπου μία μητέρα διέσχιζε το δρόμο με το παιδάκι της και τη στιγμή που αυτό ξέφυγε από τα χέρια της το χτύπησε ένα φορτηγό. Το παιδάκι της βρέθηκε σε δευτερόλεπτα σχεδόν κάτω από τις ρόδες του φορτηγού. Η μητέρα του σε μία απίστευτη στιγμή απόγνωσης και μηδενικής σκέψης κατευθύνθηκε προς το φορτηγό, σήκωσε με τη “δύναμή” της το φορτηγό σώζοντας το παιδάκι της. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, όχι τόσο για το παρ’ ολίγον θανατηφόρο ατύχημα, αλλά για τη δύναμη της θέλησης της μητέρας αυτής να σώσει το παιδί της, που δε σώθηκε από τη θέληση αλλά από τη θαυματουργή δύναμη της αγάπης της μητέρας του, που κινητοποίησε σε δευτερόλεπτα την υποσυνείδητη ορμή της…

Αγαπάμε με το μυαλό όταν λέμε πως αγαπάμε, όχι με την καρδιά… Η αγάπη είναι για δυνατούς και οι άνθρωποι θεωρούμε τους εαυτούς μας αδύναμους, γιατί οι αδύναμοι δεν ξέρουν ν’ αγαπούν.

Οι άνθρωποι πιστεύουν πως με τα χρήματα μπορείς ν’ αγοράσεις τα πάντα. Πόσο μικρή είναι η πίστη τους… Σήμερα μάλιστα όλα είναι προς πώληση… Όποιος έχει χρήματα σήμερα μπορεί ν’ αγοράσει τα πάντα. Μικροί ή μεγάλοι επίγειοι παράδεισοι με κρυστάλλινα νερά, απέραντες αμμουδιές και ερημικές παραλίες, μετά από μία καλή διαπραγμάτευση γίνονται ιδιοκτησίες. Για 50, 100 χρόνια… γιατί ο χρόνος παίζει το ρόλο του… αυτοί οι παράδεισοι έχουν περιορισμένο χρόνο και αγοράζονται με συγκεκριμένο τρόπο. Εγγυήσεις όμως αγάπης δεν παρέχουν. Γιατί; Γιατί τα χρήματα είναι πολύ φθηνά αν μπορούν ν’ αγοράσουν μόνο αυτόν τον παράδεισο για λίγες στιγμές και μάλλον άχρηστα, όταν δεν μπορούν ν’ αγοράσουν τον παράδεισο μέσα σου, μ’ ένα αληθινό χαμόγελο, έναν καλό λόγο, μία έκφραση αγάπης που σου προσφέρουν εγγύηση παραδείσου για πάντα…

Η τέχνη της ευτυχίας! - Μέρος 3ο: ΑγάπηΒέβαια η πίστη και μόνο πως η αγάπη είναι κάτι που μπορείς να έχεις όταν αποκτήσεις όλα τ’ άλλα, έχει γίνει σημαία των ημερών, σ’ ένα κόσμο που αναζητά τη θέση του στην αναζήτηση ελπίδας, πόσο μάλλον στην πίστη…

Αυτή όμως δεν είναι πίστη, αλλά απιστία, ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γίνε άνθρωπος που αξίζει να σε αγαπούν και όλα θα έχουν σημασία στη ζωή. Γιατί όταν αγαπάς τον εαυτό σου μπορείς να γίνεις αξιαγάπητος, σημαίνει πως αξίζεις, σημαίνει πως είσαι ασφαλής με τον εαυτό σου και μπορείς να σταθείς παντού χωρίς να κρύβεις πτυχές του εαυτού σου. Η αγάπη είναι πίστη στο μικρό παιδί μέσα μας. Πίστη πως παρ’ όλο που το αγάπησαν με όρους κυρίως οι δικοί του άνθρωποι μπόρεσε να ελευθερωθεί από την ανάγκη να είναι κάποιος, να τα βρει με τον εαυτό του και να βρει την αγάπη μέσα του.

Ψάχνω να βρω τι λείπει από έναν κόσμο που τα έχει όλα! Ψάχνω λοιπόν βλέποντας με τα ανθρώπινα μάτια μου και λείπουν πολλά, πάρα πολλά! Βλέπω με τα πνευματικά μάτια και δε λείπει τίποτα!

Ζούμε τη ζωή που έχει τα πάντα και κυρίως σε μία εποχή που έχει προτεραιότητα η αγάπη από και προς τον συνάνθρωπο!!!

«Το κείμενο αποτελεί μια συνεργασία του flowmagazine.gr με την κ. Γιαννάκη. Για περισσότερα κείμενα του συγκεκριμένου αρθρογράφου πατήστε εδώ»

Συντάκτης: Ξένια Γιαννάκη, Συγγραφέας & life coach

Influence:

Η Ξένια Γιαννάκη, υπεύθυνη της LIFESHARE με σπουδές στα παιδαγωγικά, τη συμβουλευτική ψυχολογία…