Η τέλεια σαλάτα για βραδινό

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Μια σαλάτα για βραδινό πρέπει να είναι νόστιμη και χορταστική προκειμένου να μην «λοξοδρομήσουμε» προς ανθυγιεινές επιλογές που βαραίνουν το στομάχι μας πριν τον ύπνο. Μια πράσινη σαλάτα περιμένει να την σερβίρετε!

Υλικά

1 μαρούλι (6-7 φύλλα)

1 πακέτο κρουτόν ή μικρά παξιμαδάκια (σκέτα, με λάδι, ρίγανη, ντομάτα ό,τι επιλέξετε)

1 ντομάτα

2 φέτες τυρί (gooda, reggato, edam ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί)

2 φέτες ζαμπόν (γαλοπούλα, creta farm ή όποιο άλλο)

Λίγοι ξηροί καρποί (μια χούφτα καρύδια, σταφίδες ή ό,τι άλλο θέλετε) ή φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, ρόδι ή άλλο)

Βρασμένο καλαμπόκι

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε από το ντουλάπι των πιάτων μας μία σαλατιέρα. Πρώτα, πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε 6-7 φύλλα μαρουλιού σε ξύλο κοπής. Έπειτα, τοποθετούμε το ψιλοκομμένο μαρούλι στη σαλατιέρα μας και προχωράμε κόβοντας στο ξύλο κοπής τη ντομάτα μας. Τη ρίχνουμε λοιπόν και αυτή μέσα στη σαλατιέρα μας.

Και τώρα σειρά έχει το τυρί μας. Παίρνουμε τις 2 φέτες τυριού της αρεσκείας μας, τις κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά μέρη και τις ρίχνουμε μέσα στη σαλάτα μας. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τις δύο φέτες ζαμπόν της αρεσκείας μας και αμέσως μετά ρίχνουμε το καλαμπόκι.

Για περισσότερη γεύση, παίρνουμε 5-6 μικρά παξιμαδάκια ή κρουτόν είτε σκέτα, είτε με οποιαδήποτε γεύση επιθυμούμε, και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στη σαλάτα. Λίγοι ξηροί καρποί, όπως για παράδειγμα μία χούφτα καρύδια, σταφίδες ή ό,τι άλλο, «θα απογειώσει» το γεύμα σας. 

Εάν πάλι δεν επιθυμείτε ξηρούς καρπούς, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο φρούτο, όπως π.χ κάποιο πορτοκάλι ή κάποιο μήλο ψιλοκομμένο. Σε αυτό το είδος της σαλάτας ταιριάζει πάρα πολύ και το ρόδι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο αλατάκι, μία κουταλιά της σούπας λάδι, περιχύνουμε με λίγο ξύδι μπαλσάμικο και η θεσπέσια σαλάτα μας, μας περιμένει!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.