Η συμβουλή που πρέπει να αγνοήσετε αν θέλετε να αδυνατίσετε

Συντάκτης: Flowmagazine

Σίγουρα έχετε ακούσει διάφορες απόψεις και συμβουλές σχετικά με το αδυνάτισμα. Μία από τις πιο κλασικές συμβουλές είναι να τρώτε μόνο όταν πεινάτε, προκειμένου να χάσετε βάρος γρήγορα.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά μπορεί και να δυσκολέψει σημαντικά την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε.

Όταν είμαστε πεινασμένοι, ο οργανισμός μας είναι έτσι προγραμματισμένος ώστε να αναζητά τροφή για να επιβιώσει.

Όπως και όταν επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ πεινασμένη, έτσι και γενικά, η πείνα σας σάς σπρώχνει σε λάθος διατροφικές επιλογές. Σκεφτείτε ότι όταν έχετε να φάτε ώρες και νιώθετε το στομάχι σας να σας ενοχλεί, είναι λιγότερο πιθανό να περιοριστείτε σε λίγο στήθος κοτόπουλο με σαλάτα και περισσότερο πιθανό να παραγγείλετε σουβλάκια.

Για αυτόν τον λόγο οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να τρώμε 5-6 μικρά γεύματα την ημέρα αντί για 2-3 μεγάλα.

Για πολλές γυναίκες αυτά μπορεί να ακούγονται πολλά, και απλά να αγνοήσουν αυτή τη συμβουλή εάν προσπαθούν να χάσουν βάρος, αφού έχουν την εντύπωση ότι η απώλεια βάρους είναι μια απλή εξίσωση θερμίδων. Έτσι, πιστεύουμε ότι όσο λιγότερες θερμίδες καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο βάρος θα χάσουμε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε tips για να μη χρειαστείτε ξανά δίαιτα


Σε μια προσπάθεια να φάμε όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας, διαπράττουμε πολλά λάθη. Προσπαθούμε να μην φάμε τίποτα μέχρι το μεσημεριανό ή δεν τρώμε τίποτα μετά τις οκτώ το βράδυ, καταλήγοντας να τρώμε μόνο δύο γεύματα την ημέρα.

Τα μικρά, συχνά και υγιεινά γεύματα είναι ένας καλός τρόπος να κρατήσετε την όρεξή σας περιορισμένη, την ενέργειά σας σε σταθερά επίπεδα και τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο.

Όταν μένετε νηστική, η αυτόματη αντίδραση του οργανισμού σας είναι να επιβραδύνει τον μεταβολικό ρυθμό του για να διατηρήσει ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρωινό γεύμα είναι τόσο σημαντικό, αφού ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας μετά από 8 ώρες χωρίς τροφή.

Πηγή: vita.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…