Η στρεβλή εικόνα του εαυτού μας

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία, γιατί τους περνούν απαρατήρητα. Κάποια πράγματα επειδή τα κάνουμε εύκολα και φυσικά, τείνουμε να τα αγνοούμε. Πρέπει να γνωρίζουμε σε βάθος τον εαυτό μας και να τον γνωρίζουμε από όλες τις πλευρές.

Ένα από τα τεράστια εμπόδια στη ζωή μας

Ένα από τα τεράστια εμπόδια στη ζωή μας και ειδικά στους στόχους μας είναι ότι έχουμε τελείως στρεβλή ιδέα για τον εαυτό μας. Πολλοί, μάλιστα, πάσχουν στην αυτοπεποίθηση γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο. Γιατί πολύ απλά πιστεύουν λάθος πράγματα για τον εαυτό τους.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έχουν αφομοιώσει και υιοθετήσει πεποιθήσεις που κάπου, κάπως, κάποτε… τους είπαν άλλοι και τους τις “φόρεσαν” σαν ταμπέλες. Αν αποδεχτείς την οποιαδήποτε ταμπέλα και δεν την φιλτράρεις, την κουβαλάς και σε αποπροσανατολίζει.

Μόνο όταν φορέσεις την ταμπέλα -ή ακόμα χειρότερα αν την πιστέψεις- έχει εντελώς πραγματικά αποτελέσματα και σε κλείνει σε ένα κουτί, που δεν μπορείς να φύγεις από αυτό…

Στο παρακάτω βίντεο, μιλάμε για τις περιοριστικές πεποιθήσεις και ότι, εν τέλει, δεν έχουν θέση στη ζωή μας όταν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Οι έννοιες των ταμπελών, των λέξεων και των πεποιθήσεων που μας βομβαρδίζουν το μυαλό από την παιδική μέχρι και την ενήλικη ζωή μας, έχουν δύναμη πάνω μας, μόνο αν τους τη δώσουμε εμείς οι ίδιοι. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε.


Bio Εύη Ξυραφά

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας. Δημιουργός του Believe In You, που διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106128281, 6937524688

Websitehttp://www.believeinyou.gr/

Email: info@believeinyou.gr

Facebook: https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr

Skype: evi_xyrafa

Βιβλίο: “Θέλω Πιστεύω Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής”

Αν ενδιαφέρεστε για ατομικές συναντήσεις coaching από κοντά, τηλεφωνικά ή μέσω skype, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να σας βοηθήσω σε κάθε βήμα!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…