Η σωστή μόνωση της ταράτσας βελτιώνει την ποιότητα ζωής και την υγεία μας

Συντάκτης: Flowmagazine

Το σπίτι μας αποτελεί χειμώνα-καλοκαίρι το οχυρό μας, αλλά τι γίνεται αν έχουμε αφήσει δίοδο στους ύπουλους εχθρούς του που ονομάζονται υγρασία και μούχλα; Μονώστε την ταράτσα σας στην monoiso και θα δείτε την υγεία σας να ανθίζει!

Τι είναι αυτό που κάνει πραγματικά ποιοτική τη διαβίωση σε ένα σπίτι; Ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που θα κάνει τους ενοίκους του χαρούμενους; Το κτίσμα που στεγάζει τα όνειρα και τις οικογενειακές/φιλικές μας στιγμές, είναι πολύ σημαντικό να έχει μπει μες την καρδιά μας και για να συμβεί αυτό, πέρα από τα υποκειμενικά ζητήματα, πρέπει να πληροί κάποια κατασκευαστικά πρότυπα που εξασφαλίζουν ασφάλεια και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης.

Το σπίτι μας προπύργιο της καλής μας υγείας

Πρώτιστο χαρακτηριστικό μιας ποιοτικής κατασκευής είναι το κατά πόσο και σε τι βαθμό μάς προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα καιρικά φαινόμενα, από τα οποία ένα σπίτι μας παρέχει ούτως ή άλλως προστασία χειμώνα-καλοκαίρι. Το κυρίαρχο στοιχείο που σε βάθος χρόνου διαχωρίζει το σπίτι από το σπιτικό (στα αγγλικά είναι η διαφορά ανάμεσα σε house και home), είναι το να μας παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Και αυτό έχει να κάνει με το κατά πόσον συμβάλλει και αυτό στην καλή μας υγεία.

Η μόνωση της ταράτσας είναι το νούμερο 1. βήμα για την προστασία του κτιρίου

Το πρώτο και βασικότερο που μπορούμε να κάνουμε για να θωρακίσουμε το σπίτι μας και μαζί με αυτό την υγεία μας, είναι η σωστή και επαγγελματική θερμομόνωση. Τα διαχρονικά οφέλη από μονώσεις ταρατσών είναι αδιαμφισβήτητα. Η στέγη του σπιτιού μας είναι το πλέον απαραίτητο στοιχείο για όλο το οίκημα, το οποίο θέλουμε πάση θυσία να διατηρήσουμε προστατευμένο, καθώς είναι το μόνο που μας χωρίζει από το εξωτερικό περιβάλλον καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όταν η κλιματική αλλαγή επέφερε ακραίες θερμοκρασίες

Η παγκόσμια κλιματική αλλαγή έφερε και στην Ελλάδα μεγάλες αποκλίσεις στη θερμοκρασία. Παρατεταμένος καύσωνας και δριμύ ψύχος το χειμώνα. Αυτές οι μεγάλες εναλλαγές ανάμεσα σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και χαμηλές τον χειμώνα προκαλούν επαναλαμβανόμενες συστολές και διαστολές στη στέγη σας, γεγονός που συντελεί στη γρήγορη φθορά τους. Για το λόγο αυτό η μόνωση των ταρατσών καθίσταται άκρως απαραίτητη, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα σπίτια μας και πρωτίστως την υγεία μας που ασφαλώς πλήττεται από την πολλή ζέστη, το κρύο ή την υγρασία.

Η μόνωση ταράτσας προστατεύει και το πορτοφόλι σας

Η σωστή μόνωση ταράτσας θα εμποδίσει τις απώλειες ενέργειας το χειμώνα, κρατώντας το σπίτι ζεστό και βοηθώντας στην ιδανική χρήση των καλοριφέρ και του τζακιού ώστε να αποδίδουν το 100% στη θέρμανση του σπιτιού. Αλλά και το καλοκαίρι, η μόνωση ταράτσας εξασφαλίζει ένα δροσερό σπίτι, μειώνοντας έτσι την ανάγκη χρήσης air condition και συμβάλλοντας κατά συνέπεια σημαντικά στη μείωση του λογαριασμού του ηλεκτρικού σας ρεύματος.

Η μόνωση εφαρμόζεται σε παλιά και σε καινούργια κτίρια

Οι μονώσεις – θερμομονώσεις ταρατσών, μπορούν να εφαρμοστούν τόσο σε καινούργια κτίρια, όσο και σε παλαιότερα με τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε παλιότερες οικοδομές, λόγω χαλαρής νομοθεσίας που υπήρχε, σχεδόν ποτέ δεν γινόταν μόνωση ταράτσας, με αποτέλεσμα μετά από 10-20 χρόνια το εσωτερικό των περισσότερων σπιτιών να παρουσιάζει υγρασία στην οροφή ή ακόμη και μούχλα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των όσων έχει υποστεί η στέγη της οικοδομής αφού έχει δεχτεί, βροχές, χιόνια, χαλάζι και συνεχόμενη έκθεση στον ήλιο καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Ο μύκητας της μούχλας υπεύθυνος για προβλήματα υγείας

Καταλαβαίνουμε πως πέρα από τους λόγους καλής διατήρησης του ίδιου του κτιρίου μας, η σωστή θερμομόνωση της ταράτσας μας έχει άμεσο αντίκτυπο και στην υγεία μας. Η εμφάνιση του μύκητα της μούχλας που οφείλεται ακριβώς στη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό του σπιτιού μας, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Συνηθισμένα επίσης προβλήματα υγείας που προκαλούνται ή επιτείνονται από την υγρασία στο σπίτι είναι ο βήχας, ο πονοκέφαλος, οι αρθρίτιδες και τα ρευματικά.

Η υγρασία απειλεί και την κατάσταση του κτιρίου

Για το ίδιο το κτίριο επίσης η παρατεταμένη υγρασία στο ταβάνι, που παρατηρείται συχνά στα ελληνικά, μπορεί να επιφέρει ρωγμές, διάβρωση, αποκόλληση σοβάδων και ακαλαίσθητους χρωματισμούς-συνήθως μαυρίλα, επηρεάζοντας σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις ακόμα και την καλή στατικότητα του κτηρίου.

Monoiso: η εταιρεία με το προβάδισμα στην τεχνογνωσία

Στην monoiso έχουμε την τεχνογνωσία να σας εξασφαλίσουμε όλα τα παραπάνω στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με τα ποιοτικότερα αποτελέσματα, προσαρμοσμένα αποκλειστικά στον δικό σας μοναδικό χώρο. Εργαζόμαστε μόνο με τα πιο σύγχρονα υλικά, ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι αυτό που έχουν προτιμήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, μένοντας κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

Επομένως το να προσέχουμε την υγεία του σπιτιού μας συνδέεται και με την δική μας υγεία, και εξασφαλίζει ευεξία και ευτυχισμένες στιγμές για πολλά πολλά χρόνια!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…