Η σιωπηλή φωνή της διαίσθησης

Συντάκτης: Αλεξία Νταλούκα

Influence:

Ποιά είναι η σχέση της διαίσθησης με τη φαντασία και το χάος; Ο μαθηματικός Henri Poincare έλεγε πως ενώ η επιστήμη αποδεικνύει, η διαίσθηση είναι εκείνη που ανακαλύπτει.

Η Gabrielle Roth από την άλλη, συγγραφέας- μουσικός- χορεύτρια, έδωσε τον εξής ορισμό: Διαίσθηση είναι το διαβατήριο για τον αόρατο μαγικό κόσμο, ο οποίος έχει πέντε διαστάσεις. Είναι η ιδρύτρια της μεθόδου θεραπευτικής κίνησης των «5 Ρυθμών».

Συύμφωνα με αυτήν την τεχνική, σε κάθε ένα από αυτά τα επίπεδα ύπαρξης κάνεις μια προσφορά. Προσφέρεις το σώμα σου στη μυστηριακή διάσταση και λαμβάνεις το δώρο του ενστίκτου. Προσφέρεις την καρδιά σου στη σκοτεινή και κερδίζεις την οικειότητα. Όταν προσφέρεις το νου στην επικράτεια του χάους, δέχεσαι το δώρο της φαντασίας. Αν προσφέρεις την ψυχή σου στην ενοποιημένη διάσταση της ύπαρξη, θα δεχτείς το δώρο της ακεραιότητας. Προσφέρεις το πνεύμα σου στο πεπρωμένο και λαμβάνεις το δώρο της έμπνευσης.

Η συγγραφέας τονίζει πως η πρόκληση έγκειται στο να διατηρείς επίγνωση πως σε όλα αυτά τα ‘μυητικά’ στάδια, το Εγώ θα παρεμβαίνει για να σε παρασύρει στα ‘άγονα εδάφη’ του εγωκεντρισμού.

Η σιωπηλή φωνή της διαίσθησης

Στη σφαίρα του Μυστηρίου, θα προσπαθήσει να σε καθορίσει με αυστηρά όρια. Στη χώρα του Σκοτεινού, θα αποπειραθεί να σε κρύψει. Στη διάσταση του Χάους, θα δοκιμάσει να σε εξαφανίσει. Στο βασίλειο της Ενότητας, θα προσπαθήσει να σε χωρίσει. Στο πεδίο της Μοίρας, θα δοκιμάσει να σε υπονομεύσει.

Το Εγώ είναι επιφορτισμένο με το καθήκον να ελέγχει και να θέτει όρια στον Εαυτό έτσι ώστε να μην είμαστε ελεύθεροι να κινηθούμε, να αλλάξουμε και να ωριμάσουμε.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απίστευτη διαίσθηση των σκυλιών

______________________

Για να ‘χορέψεις’ τα όνειρά σου χρειάζεται πίστη στην διαίσθηση, γιατί αυτή είναι που τρέφει την ψυχή. Και η ψυχή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μας, γράφει μεταξύ άλλων η G.Roth στο βιβλίο της Connections.

Καθώς βιώνουμε τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και το φως λιγοστεύει όλο και περισσότερο, νιώθω προοδευτικά την ανάγκη να βρω καταφύγιο στην εσωτερική σιωπή, στην ενατένιση των αλλαγών της φύσης και να αφήσω την διαίσθησή μου να διαποτιστεί από αυτήν την αρμονία των αέναα εναλλασσόμενων εποχών.

Ας έχουμε όλοι μια αναζωογονητική και μεταμορφωτική μετάβαση. Και όσο βαίνουμε προς το χειμερινό ηλιοστάσιο, ας θυμίζουμε ο ένας στον άλλον πως ο σπόρος της αλλαγής αναπτύσσεται στη σκοτεινή μήτρα της εξέλιξης.

Συντάκτης: Αλεξία Νταλούκα,

Influence:

Απόφοιτη Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, απολαμβάνει να ακροβατεί ανάμεσα από στάσεις της γιόγκα και χορευτικές συν-κινήσεις…