Η σημασία της αγάπης και τα αρνητικά φαινόμενα που μπορούν να γίνουν αντιμετωπίσιμα χάρη σ’ αυτή

Συντάκτης: Γεωργία Αγγέλου

Influence:

Επίσης, μέσα από τη δύναμη της αγάπης ο οποιοσδήποτε από εμάς δρα καταλυτικά απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού. Η εκδήλωση μίας υποτιμητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς σε άτομα που παρουσιάζουν κάποιες διαφορές από ένα όμοιο σύνολο αντιμετωπίζονται με τα συναισθήματα που είναι γεμάτα από συμπόνια, και αφοσίωση στον συνάνθρωπο. Έτσι λοιπόν, γίνεται αντιληπτό ότι όλοι, οι οικονομικά ασθενέστεροι, οι έγχρωμοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι φορείς του aids είναι ίσοι και όλοι χρειάζονται αγάπη, την απαιτούμενη προσοχή και σεβασμό από τους γύρω τους.

Επιπρόσθετα, οι κακές συνθήκες διαβίωσης που ισχύουν σε τριτοκοσμικές χώρες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν, αν το διεθνές ενδιαφέρον στραφεί προς τα άτομα αυτά, που γεννήθηκαν «άτυχα» και παραμελημένα από όλους όσους μπορούν να τα βοηθήσουν. Επιπλέον, η παραβίαση των δικαιωμάτων ζωής είναι ανεπίτρεπτη και χρειάζεται να κατοχυρωθεί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις η ίση αντιμετώπιση όλων. Η διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών να ζουν μία ασφαλή ζωή και όλων των ανθρώπων να έχουν μία ήρεμη και δίκαιη διαβίωση είναι μία απτή πραγματικότητα που δεν απέχει πολύ από την υλοποίησή της.

Τέλος, το συναίσθημα της αγάπης έχει τη δύναμη να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην έξαρση των εστιών πολέμου, καθώς επίσης και την αναζωπύρωση του μίσους και της βίας. Τότε όλοι θα δείξουν στους κυβερνώντες ότι ο πόλεμος δεν είναι κάτι που επιθυμούν οι απλοί πολίτες, αλλά κάτι στο οποίο είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν όλοι τη στιγμή που η πατρίδα τους εμπλέκεται σε μία εμπόλεμη διαδικασία. Αντιτάσσονται με αυτό τον τρόπο στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ιθυνόντων.

Η αγάπη ως ένας αρωγός στη δημιουργία μίας ζωής ειρηνικής και γεμάτης αξίες και ιδανικά, είναι βαρυσήμαντη. Προωθώντας την αγάπη, το μόνο που κερδίζουν οι λαοί είναι σεβασμός και μία αξιοπρεπή ζωή, βασισμένη στην έννοια της οικουμενικότητας και την αποστροφή της βίας.

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Γεωργία Αγγέλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr