Η… ροζ λίμνη των λωτών που σαγηνεύει!

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Ένα ζωντανό χαλί από υδρόβια λουλούδια που συναρπάζει! Κάθε χειμώνα η λίμνη γλυκού νερού Nong Han Kumphawapi στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, γίνεται ροζ χάρη στα εκατομμύρια ανθισμένα λουλούδια των λωτών.

Για τους ντόπιους η λίμνη είναι γνωστή ως «Talay Bua Daeng», που σημαίνει «Η θάλασσα των κόκκινων λωτών» και βρίσκεται στο Nong Han Kum Pavapi στην επαρχία Udon Thani. Το φαινόμενο διαρκεί τρεις μήνες, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, και προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο.

«Η τέλεια στιγμή για να δείτε τους κόκκινους λωτούς σε πλήρη άνθηση είναι το πρωί από τις 6 π.μ. έως το μεσημέρι» δήλωσε εκπρόσωπος, σύμφωνα με την Telegraph.

Η… ροζ λίμνη των λωτών που σαγηνεύει!

«Οι τουρίστες μπορούν να νοικιάσουν βάρκα για να δουν τα λουλούδια από κοντά και να απολαύσουν το φυσικό τοπίο στο οποίο συμβιώνουν ψάρια, πουλιά, άγρια πανίδα και υδρόβια φυτά», σημειώνεται.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τελευταία φυσική λίμνη της Ελλάδας με την ανεπανάληπτη ομορφιά

______________________

Εκτός από τη λίμνη, η περιοχή μπορεί να υπερηφανεύεται για τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ban Chiang που προστατεύεται από την Unesco, όπου πιστεύεται ότι άκμασε ο πρώτος πολιτισμός της εποχής του χαλκού στον κόσμο πριν από τουλάχιστον 5.000 χρόνια πριν.

Πηγή: travelstyle.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…